12.6.2023 12:39

Λίνα Μενδώνη- «Η πολιτεία όφειλε ένα νέο Μουσείο στη Χίο και στους Χιώτες» - Βίντεο

Σύντομα η διαγωνιστική διαδικασία για την πρόσληψη 450 θέσεων φυλακτικού προσωπικού ώστε όλα τα μουσεία στο νησί να είναι ανοιχτά

Στο σημαντικό έργο της επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χίου, αναφέρθηκε στο πλαίσιο δηλώσεών της η π. Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την επίσκεψή της στο κτίριο, το πρωί της Δευτέρας 12/6.

Η κα. Μενδώνη έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο που θα ενισχύσει σημαντικά την προβολή που πολιτιστικού αποθέματος της Χίου, προσθέτοντας ότι ήταν ένα έργο το οποίο η πολιτεία όφειλε στη Χίο και στους Χιώτες.

«Στο Υπουργείο Πολιτισμού αποφασίσαμε την επέκταση του κτιρίου του Μουσείου και την αναβάθμιση του υπάρχοντος το οποίο είναι ένα έργο το οποίο εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό περίπου 17,5 εκατομμύρια ευρώ .

Θεωρούμε ότι το έργο αυτό το οφείλουμε στη Χίο και στους συμπολίτες μας ακριβώς διότι κάθε Αρχαιολογικό Μουσείο και κάθε μουσείο, κατατείνει στη γνώση, την παιδεία και την αυτογνωσία και από την άλλη πλευρά δημιουργεί- η οποιαδήποτε τέτοιου είδους πολιτιστική υποδομή- έναν αναπτυξιακό πόρο, πάρα πολύ σημαντικό που σχετίζεται άμεσα με τον πολιτιστικό τουρισμό. Αυτόν τον ειδικό τουρισμό που εξασφαλίζει ποιότητα και υψηλό επίπεδο επισκεπτών», δήλωσε η ίδια.

Ως προς το χρονικό διάστημα που το μουσείο θα παραμείνει κλειστό, η κα. Μενδώνη εξήγησε ότι το έργο θα πρέπει να έχει παραδοθεί μέχρι τα τέλη του 2025, σημειώνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό να παραμείνει ανοιχτό όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Θα προσλάβουμε φυλακτικό προσωπικό»

Η ίδια κλήθηκε να απαντήσει και στην ερώτηση, περί ανεπάρκειας προσωπικού, κάτι το οποίο κρατά κλειστά αρκετά μνημεία του νησιού όπως ο Πύργος στο Πιτυός και η Παναγία Κρήνα. Όπως είπε, ήδη τρέχει η διαγωνιστική διαδικασία για την πλήρωση 450 θέσεων φυλακτικού προσωπικού καθώς και του σχεδιασμού προσλήψεων εργαζομένων ΙΔΟΧ για την επόμενη τουριστική περίοδο.

«Μόνη λύση η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Τέλος κάλεσε τους πολίτες της Χίου να ενισχύσουν με την ψήφο τους την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

«Βρίσκομαι σε έναν τόπο που προσωπικά εμένα με ενώνει εξ αίματος, λόγω καταγωγής του πατέρα μου. Είμαστε εδώ προκειμένου να ενισχύσουμε την απόφασή του ελληνικού λαού έτσι όπως αποτυπώθηκε σε εκλογές της 21ης Μαΐου το 2023. Οι εκλογές στις 15 επόμενες μέρες, στις 25 Ιουνίου είναι μία κρίσιμη διαδικασία για την πατρίδα μας, είναι η απόφαση να πάει η πατρίδα μπροστά, σταθερά και δυνατά.  Η Ν.Δ. είναι η μόνη δύναμη η οποία μπορεί να εξασφαλίσει αυτή την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και ένα κοινωνικό κράτος ουσιαστικό για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ