29.5.2023 7:04

ΚΚΕ Χίου - Τέρμα η κοροϊδία - Να βρεθεί άμεσα λύση για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρδαμύλων

Ο κίνδυνος κλεισίματος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Καρδαμύλων, δείχνει την τραγική κατάσταση εγκατάλειψης, που βρίσκεται και πάλι το νησί μας μια ανάσα πριν το φετινό καλοκαίρι. Δείχνει τις συνειδητές επιλογές των κυβερνήσεων και των εκάστοτε τοπικών αρχών τους, που δεν έχουν ως προτεραιότητα τα έργα προστασίας του λαού όπως την αντιπυρική, την αντισεισμική θωράκιση. Δείχνει όμως και την κοροϊδία αφού πέρυσι τέτοιο καιρό ακούγαμε «δεν έχουμε ούτε την ευθύνη ούτε την αρμοδιότητα για το ΠΚ Καρδαμύλων» (Στ. Κάρμαντζης – Ιούνιος 2022). Φέτος, προεκλογικά ακούμε ότι με την εμπλοκή ιδιωτών θα λύσουν το πρόβλημα ακόμα κι αν το κράτος δεν το κάνει! (κ. Μανδάλας 26/5/2023)

         Tην ώρα που αναζητούν χρήματα, οι εκπρόσωποι της ΝΔ διαφημίζουν 5 εκατομμύρια ευρώ για δρόμους στο νησί από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου! Άραγε ως «αντίτιμο» για να προχωρήσει η υπερδομή στο Θόλος για τις ροές που τάχα «μείωσε» με την πολιτική της η ΝΔ;

         Το ΚΚΕ είχε απαιτήσει με ερώτησή του από το Μάρτη του 2022 την ίδρυση Πυροσβεστικού Σταθμού Δ΄ τάξης στην Τοπική Κοινότητα Βολισσού, της Δημοτικής Ενότητας Αμανής, στην οποία υπάγεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Καρδαμύλων. Αναλύσαμε την αναγκαιότητά του, τις ιδιομορφίες της περιοχής στο οδικό δίκτυο, όταν μάλιστα σε πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια έχουμε θρηνήσει και θύματα 2 πολίτες και 3 πυροσβέστες, με τελευταίο περιστατικό το θάνατο του πυροσβέστη το καλοκαίρι του 2021. Δεν προχώρησε καθόλου το συγκεκριμένο αίτημα.

         Επανειλημμένα οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ μέσω της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και για τη Βολισσό και για το κλιμάκιο Καρδαμύλων,  εισπράττοντας κάθε φορά διαβεβαιώσεις και μεγάλα λόγια περί επίλυσης του προβλήματος. 

         Άμεσα απαιτούμε να βρεθεί λύση με την ασφαλή στέγαση του κτιρίου του κλιμακίου Καρδαμύλων ώστε να παίξει τον κρίσιμο ρόλο του, τόσο με μόνιμο προσωπικό, όσο και με σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό πυροσβεστικά οχήματα, όχι με μπαλώματα.

         Οι πανηγυρισμοί, τα «κυβερνητικά ζήτω», η δήθεν «έγκριση» της αντιλαϊκής πολιτικής καλά κρατούν, όμως τα προβλήματα είναι εδώ, αφορούν  τις ζωές μας και τους εργαζόμενους της πυροσβεστικής. Οι αγώνες δεν σταματούν.

         Όλοι μαζί για χρόνια προωθούν την απαξίωση και στην αντιπυρική θωράκιση. Μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση παντού, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια με τις θέσεις και τη δράση του, για να επιβάλλουμε άμεσες ανάσες στα κρίσιμα προβλήματα υπέρ των εργαζομένων και του λαού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ