1.5.2020 12:02

ΚΙΝ.ΑΛ. Χίου: Οφείλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα

Τιμούμε σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά. Μια επέτειο που έχει τις ρίζες της στο μακρινό εκείνο 1886 και στο αιματοβαμμένο Σικάγο. Μια μέρα-ορόσημο, που δεν στέκεται όμως μονάχα εκεί αλλά δεκαετίες τώρα, έρχεται κάθε χρόνο για να συμβολίσει όλους εκείνους τους ανηφορικούς δρόμους που καθημερινά οι εργαζόμενοι σ' όλο τον κόσμο καλούνται να διανύσουν προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

 Δικαιώματα που κάθε ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει.

Εκτός όμως από την πολιτεία είναι στο χέρι του καθενός μας να έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Με κριτική σκέψη και σύνεση να επαγρυπνούμε, ειδικά αυτη την δύσκολη περίοδο που με την πρόφαση της Πανδημίας κάποιοι επιχειρούν να ισοπεδώσουν κεκτημένα χρόνων.

Κάτι που χωρίς αμφιβολία χαρακτηρίζει τις συντηρητικές κυβερνήσεις είναι η εκμετάλλευση των δύσκολων συγκυριών ώστε να επιβάλλουν πολιτικές που στραγγαλίζουν δικαιώματα και ελευθερίες.

Τα συνδικάτα, ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος, όπως εκφράζεται σήμερα και ο καθένας ξεχωριστά, οφειλουμε όχι απλά να τιμάμε μέρες σαν την σημερινή αλλά συνεχώς να είμαστε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και της υπεράσπισης των συμφερόντων του κάθε εργαζόμενου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ