13.2.2023 12:10

«Κενή περιεχομένου η επίσκεψη Μηταράκη στο Πρωτοδικείο Χίου»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου

Κενή περιεχομένου αποδείχθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκη στο Πρωτοδικείο Χίου, λίγο πριν τις εκλογές. Καμία απάντηση δεν πήραμε στα καυτά ζητήματα που του θέσαμε και αντιμετωπίζουμε οι δικαστικοί υπάλληλοι στο νησί, όπως των προσλήψεων και των χαμηλών μισθών. Οι υπάλληλοι στις δικαστικές υπηρεσίες της Χίου προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στο μεγάλο όγκο δουλειάς με ελάχιστο προσωπικό, ενώ καμία πρόσληψη δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και ούτε προβλέπεται να γίνει στο άμεσο μέλλον. Σε ό,τι έχει να κάνει με το Δικαστικό Μέγαρο Χίου, που όλα τα προηγούμενα χρόνια γίνεται προσπάθεια από τον κ. Υπουργό, να παρουσιαστεί ως το μεγάλο έργο στο νησί, είμαστε αντιμέτωποι με μία ακόμα παράταση τουλάχιστον ενός έτους και ποιος ξέρει ακόμα πόσο. Ο Σύλλογός μας, σε απόλυτη συμφωνία με το Δικηγορικό Σύλλογο Χίου, παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον, αγωνία και τελικά απογοήτευση, τις τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος, του τόσο σημαντικού έργου για την εκ βάθρων αναβάθμιση των Δικαστικών Υποδομών στο νησί μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας – Να καλυφθούν οι μισθολογικές μας απώλειες από τις περικοπές, το πολύχρονο «πάγωμα» των μισθών μας, την ακρίβεια! Την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, την επαναχορήγηση του 13ου – 14ου μισθού.
  • Πληρωμή όλων των υπερωριών 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ολοκληρωθεί άμεσα το Δικαστικό Μέγαρο Χίου και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτό για όσο διαρκούν οι εργασίες- να μη μείνει ξανά κανείς απλήρωτος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ