24.1.2020 19:46

«Καυτός» Φλεβάρης με επίκεντρο το «17»

Στο σενάριο της δέσμευσης δημοτικής έκτασης με καταβολή αντιτίμου στον Δήμο Χίου καταλήγει η Κυβέρνηση που είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις εργασίες δημιουργίας νέου κέντρου

Αποφασισμένη να προχωρήσει τον σχεδιασμό της για τη δημιουργία νέας δομής στην περιοχή του Αίπους, εμφανίζεται η Κυβέρνηση, που φαίνεται ότι έχει καταλήξει σε έκταση στην περιοχή του 17ου χιλιομέτρου της Ε.Ο. Χίου – Βολισσού.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Politischios.gr, με δεδομένη την αρνητική στάση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση χώρου έχει ήδη πάρει απόφαση να προχωρήσει σε δέσμευση της απαιτούμενης για τους σχεδιασμούς της έκτασης, με την καταβολή αντίστοιχου αντίτιμου στον Δήμο Χίου, μιας και ένα σημαντικό τμήμα της αποτελείται από δημοτική έκταση.

Η συγκεκριμένη απόφαση, ήρθε ως αποτέλεσμα σύσκεψης στο Υπουργείο Μετανάστευσης, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να απεμπλακεί με αυτόν τον τρόπο από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, μιας και ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι θα λάμβανε ομόφωνα αρνητική απόφαση τόσο από τον συνδυασμό Κάρμαντζη όσο και από τις αντιπολιτεύσεις.

Ίσως και μέσα στον Φλεβάρη

Σε ότι αφορά στην έναρξη των εργασιών, αυτή θα γίνει σταδιακά με πρώτο στάδιο την περίφραξη του νέου κέντρου (μέθοδος που είχε ακολουθηθεί και στην περίπτωση του νέου κέντρου της Σάμου), η οποία χρονικά τοποθετείται μέσα στον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες.

Οι πληροφορίες του «π» αναφέρουν ότι το έργο θα δοθεί με απευθείας ανάθεση σε τεχνική εταιρεία εκτός Χίου που θα αναλάβει να το φέρει σε πέρας μέσω υπερ-εργολαβίας σε Χιώτες εργολάβους.

Προχωρά τα προαπαιτούμενα

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω η Κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς όλα όσα συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, με πρώτο από όλα την κατάθεση σχεδίου νόμου για τη λειτουργία και την εποπτεία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ενώ θα ακολουθήσουν πρωτοβουλίες για τη μαζική μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, αν και υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες μετά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ