5.2.2023 9:08

Η μάχη των ψηφοδελτίων στη Χίο

Τα ονόματα που έχουν «κλειδώσει» και τα ονόματα που συζητούνται

Τον εκλογικό τους μηχανισμό φαίνεται ότι έχουν κινητοποιήσει οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, με μοναδικό πλέον ζητούμενο, την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών δια στόματος Πρωθυπουργού.

Με δεδομένο ότι όλα τα σενάρια, οδηγούν σε προσφυγή στις κάλπες τον Απρίλιο, ήδη από τώρα, τα κόμματα και σε τοπικό επίπεδο ξεκινούν το στήσιμο του βασικού κορμού των ψηφοδελτίων τους.

Στη Νέα Δημοκρατία

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο, η κατάσταση είναι περισσότερο πολύπλοκη στο κυβερνητικό στρατόπεδο αφού η μοναδική σίγουρη υποψηφιότητα – που έχει και το σχετικό πλεονέκτημα κινήσεων προς το παρόν- είναι αυτή του νυν Βουλευτή και Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη.

Ως προς τις υπόλοιπες 3 θέσεις του ψηφοδελτίου, μάχη για την υποψηφιότητα δίνουν οι Σταύρος Μιχαηλίδης και Κώστας Τρομπούκης, τη στιγμή που το σενάριο της ανάμειξης του Κωστή Μουσουρούλη στην κεντρική πολιτική σκηνή φαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνεται.

Ως προς τις δύο θέσεις γυναικών. Τα τελευταία 24ωρα βέβαιη πλέον πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή της Καλλιόπης Γιαννούλου η οποία φαίνεται ότι μπορεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους που βρίσκονται απέναντι από το δίδυμο Μηταράκης - Κάρμαντζης ενώ ως προς την 4η θέση του ψηφοδελτίου το ρεπορτάζ του «Π» αναφέρει ότι αναζητείται γυναίκα στέλεχος της Ν.Δ. από Οινούσσες ή Ψαρά, δίνοντας έτσι και το στοιχείο της αποκέντρωσης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ

Αδιαμφισβήτητα η οποιαδήποτε εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο, συσπειρώνεται γύρω από το πρόσωπο του νυν Βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος ήδη έχει ανακοινώσει την εκ νέου κάθοδό του στις εκλογές. Παράλληλα με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, έχουν ήδη «κλειδώσει» δύο γυναικείες παρουσίες στο ψηφοδέλτιο, αυτή της Αγγελικής Βλάττα και της δικηγόρου Σέβης Πιραντάκου ενώ διακινείται έντονα και η πιθανή υποψηφιότητα ενεργού μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.

Στο ΠΑΣΟΚ

Στο πράσινο στρατόπεδο, ήδη νωρίτερα από τα υπόλοιπα κόμματα, ανακοινώθηκαν δύο υποψηφιότητες, αυτές του Χριστόφορου Κριμιζή και της Λίτσας Λύκου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι τέλος του μήνα, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα δύο ονόματα που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στο εθνικό ψηφοδέλτιο.

Η φήμη πάντως της συμμετοχής του πρώην Νομάρχη και Δημάρχου Πολύδωρου Λαμπρινούδη μάλλον δεν βρίσκει αντίκρισμα στην πραγματικότητα αφού ο ίδιος προς το παρόν αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη. 

Η ενδιαφέρουσα πληροφορία από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχει να κάνει με την σχεδόν βέβαιη επίσκεψη του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη στη Χίο στο προσεχές διάστημα.

Αυτή κατά τις ίδιες πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί είτε μέσα στον Φλεβάρη είτε την 1η Μαρτίου 2023.

Ως προς τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το κόμμα σε χρονική στιγμή που θα επιλεγεί από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ