20.4.2023 18:27

Χριστόφορος Κριμιζής - "Εμείς θέλουμε δίκαιο διαμοιρασμό, εσείς θέλετε χρήματα"

Απάντηση του Υποψηφίου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο σχόλιο του Νότη Μηταράκη

Ο κύριος Μηταράκης με τον γνωστό του παραπλανητικό τρόπο και εμφανώς σε αδιέξοδο μπροστά στην κατακραυγή που συναντά καθημερινά από το σύνολο της κοινωνίας, μας ζητά να ενημερώσουμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «επιθυμεί και αυτή (;)» την ανατροπή του κανονισμού του Δουβλίνου.

Θετική η αναγνώριση της αξίας των πολιτικών προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, από τον κύριο Μηταράκη, αλλά δυστυχώς για εκείνον, τώρα πλέον, είναι “κροκοδείλια δάκρυα, κατόπιν εορτής”.

Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, ο κύριος Μηταράκης βρίσκεται ακόμα στα “ΘΑ” για το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης & Ασύλου, ενώ συνεχίζει, ύπουλα και μεθοδικά να υπερασπίζεται τις πολιτικές της ευρωπαϊκής δεξιάς. Το “Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα” και η ΝΔ ως μέλος της, που ουδέποτε τόλμησε να διαφοροποιηθεί, ζητούν “μηχανισμό αλληλεγγύης” προς τα κράτη πρώτης υποδοχής.

Όχι, κ. Μηταράκη, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, το ΠΑΣΟΚ, και η τοπική κοινωνία, δε ζητούν “μηχανισμό αλληλεγγύης”, δηλαδή χρήματα, προκειμένου να εγκλωβίζονται όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες πρώτης υποδοχής.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, το ΠΑΣΟΚ, και η τοπική κοινωνία, ζητούν “υποχρεωτικό μηχανισμό δίκαιου, αναλογικού διαμοιρασμού των προσφυγικών μεταναστευτικών πληθυσμών στο σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών” και αντιτάσσονται στον εγκλωβισμό τους στα σύνορα .

Αυτή είναι η σημαντική πολιτική διαφορά ανάμεσα μας κ. Μηταράκη όσο και να προσπαθείτε να την παραποιήσετε . Εμείς θέλουμε δίκαιο διαμοιρασμό και εσείς θέλετε χρήματα για να τους εγκλωβίζεται εδώ.

Αυτή η σημαντική πολιτική διαφορά είναι που έκανε και τις άλλες χώρες πρώτης υποδοχής να μη δεχτούν να εγκαταστήσουν στα σύνορα τους τις υπερδομές φυλακές που σχεδιάζει το νέο σύμφωνο μετανάστευσης,. Αυτές που πρώτος από όλους σπεύσατε να εγκαταστήσατε εσείς στα 4 μόνο νησιά του Αιγαίου.

Αυτή η σημαντική πολιτική διαφορά είναι που μας κάνει και εμάς εδώ στο νησί, να μην επιτρέπουμε να φτιαχτεί η φυλακή εγκλωβισμού που εμμονικά προσπαθήσατε να μας επιβάλετε.

Ευτυχώς, όμως αυτή η εμμονή τελειώνει 21/5

Καθαρές Κουβέντες

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ