12.4.2021 10:11

Γνωρίστε την ανανεωμένη μορφή της πρώτης διαδικτυακής πύλης ενημέρωσης για τον αυτισμό στην Ελλάδα

Η ιστοσελίδα autismap.gr δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει ένα εργαλείο υποστήριξης για τα άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και των οικογενειών τους. Μέσα από το autismap.gr, οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν γρήγορα , εύκολα και δωρεάν τις κατάλληλες υπηρεσίες κοντά στον τόπο κατοικίας τους και να αξιοποιούν τις υπάρχουσες νομοθετικές προβλέψεις, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους και την κάλυψη των αναγκών τους.

Νομοθεσία – Δομές Αυτισμού – Αρθρογραφία

Αναζήτηση δομών και υπηρεσιών: Εύκολη και δωρεάν αναζήτηση δομών, δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, και επαγγελματιών που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, ανά κατηγορία δομής (π.χ Κέντρα Ημέρας, Ψυχολόγοι κ.ο.κ.), ανά Περιφέρεια και ανά περιφερειακή ενότητα.

Νομοθετικές προβλέψεις για τα άτομα με αυτισμό /ΔΑΦ: Παρουσίαση της νομοθεσίας: Βασικά δικαιώματα, Υπηρεσίες Υγείας, Εκπαίδευσης, Κοινωνικής φροντίδας, Κοινωνική ασφάλιση, Εργασία. Επικαιροποίηση ανά μήνα ή και συχνότερα στην περίπτωση έκδοσης σημαντικής νέας νομοθεσίας.

Αρθρογραφία για το ευρύ κοινό: Έγκριτοι επιστήμονες, με πολυετή εμπειρία στον αυτισμό, αρθρογραφούν, μεταγράφοντας την επιστημονική πληροφορία με τρόπο προσιτό για τους μη ειδικούς.

3,5 χρόνια λειτουργίας - 1.600 καταγεγραμμένες δομές - 45.000 επισκέπτες

Όραμα μας είναι να αναπτύξουμε μια εξελισσόμενη και ανανεούμενη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης και δικτύωσης για τον αυτισμό στην Ελλάδα , που να αφουγκράζεται τις νέες ανάγκες και να αξιοποιεί συνέργειες και συνεργασίες.

Η πρόσβαση στα δεδομένα της ιστοσελίδας είναι ελεύθερη ενώ κάθε δομή ή επαγγελματίας που εξυπηρετεί άτομα με αυτισμό μπορεί να εγγραφεί στην ιστοσελίδα εντελώς δωρεάν.

Ο ιστότοπος autismap.gr είναι αποτέλεσμα του Προγράμματος χαρτογράφησης δομών και νομοθεσίας για τον αυτισμό «Διαθέσιμοι Πόροι για άτομα με ΔΑΦ στην Ελλάδα», το οποίο εκπονήθηκε από το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ