Πολιτική

20/4/18 19:58

τελ. ενημ.: 20/4/18 20:01

Ελέγξτε επιτέλους τις Μ.Κ.Ο. που αλωνίζουν στο νησί

Τη μακαριότητα περιφερειακών και δημοτικών υπηρεσιών απέναντι στην ανεξέλεγκτη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δρουν στη Χίο επιχειρεί να ταρακουνήσει ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής. Με επιστολή της στους Στ. Κάρμαντζη και Μαν. Βουρνού, που ταυτοχρόνως κοινοποιείται και στην Εισαγγελία η Παγχιακή ζητά τον έλεγχο όλων των Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται στη Χίο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την άνιση μεταχείριση σε ελεγκτικό επίπεδο που βιώνουν καθημερινά οι επιχειρήσεις του νομού. Στην ανακοίνωση της η Παγχιακή αναφέρει:

Είναι γνωστό ότι στο νησί μας λειτουργούν ανεξέλεγκτα πολλές δομές (παράνομες ή χωρίς καμιά αδειοδότηση),που έχουν σχέση με το μεταναστευτικό.

Υπάρχουν δομές που προσφέρουν «υπηρεσίες»  εστίασης (παρασκευή, μεταφορά και διανομή φαγητού), παροχής πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, «εκπαίδευσης;», ψυχαγωγίας, υγιεινής, μέριμνας παιδιών, διανομής ιματισμού, στέγασης  ατόμων  κ.λπ..

Οι δομές αυτές φιλοξενούνται σε χώρους οι οποίοι δεν έχουν ως κύρια χρήση τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται σ’ αυτές, δεν έχουν ελεγχθεί για τη δομική επάρκεια των κτιρίων και των εγκαταστάσεών τους, την επάρκεια και καταλληλότητα του προσωπικού, την εφαρμογή των σχετικών απαιτούμενων προδιαγραφών και διατάξεων, την πυρασφάλεια, τον τρόπο και τόπο  διάθεσης των  λυμάτων που παράγουν κ.α.

Χαρακτηριστικό είναι  το πρόβλημα των λυμάτων της ΒΙΑΛ, με αποτέλεσμα την κάλυψη των γειτονικών καλλιεργούμενων αγρών από υγρά υπερχειλίσεων βόθρων και τη δημιουργία εστιών κουνουπιών, με επαπειλούμενα προβλήματα υγείας των γειτονικών πληθυσμών.

Η διαχείριση αυτών των δομών κατά κύριο λόγο γίνεται από αγνώστων επιδιώξεων ΜΚΟ (κάποιες από αυτές βοηθούν στην παράνομη διακίνηση των μεταναστών, αφού με σχετική πληροφόρηση πολλές φορές φθάνουν πριν από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις ακτές υποδεχόμενες τις βάρκες με τους μετανάστες), από απροσδιόριστης ταυτότητας προσωπικό και από αμειβόμενους «ανθρωπιστές».

Πιθανότατα πολλές από αυτές τις ΜΚΟ δραστηριοποιούνται παράνομα, αφού για τη νόμιμη λειτουργία τους  απαραίτητη  προϋπόθεση είναι η εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Ελληνικών και Ξένων ΜΚΟ.       

Η νομοθεσία του Ελληνικού κράτους είναι μία και ενιαία. Η επάρκεια, η επαγγελματική αλλά και η επιστημονική των κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών είναι δεδομένη και σε υψηλά επίπεδα. 

Είναι καθήκον σας επομένως και συγχρόνως υποχρέωσή σας απέναντι στους πολίτες του νησιού μας και στους Χιώτες επαγγελματίες (οι οποίοι σε αντίστοιχες περιπτώσεις ελέγχονται εξονυχιστικά από τις υπηρεσίες και υφίστανται τις συνέπειες των νόμων),  ο λεπτομερής έλεγχος όλων αυτών των δομών, των δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν και  ο καταλογισμός ευθυνών και προστίμων για παραβάσεις, όπου αυτές υπάρχουν.  

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη δυναμική που έχει πάρει το μεταναστευτικό,  δεν λύνονται  από μόνα τους. Η αδράνεια δύο και πλέον ετών τώρα απέναντι  στην ανομία δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Περιμένοντας τις ενέργειές σας.

* Η επιστολή κοινοποιείται σε : Εισαγγελέα Χίου, Δημόσιες Υπηρεσίες, Βουλευτές Χίου.

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση