24.4.2018 12:35

ΗΧΗΤΙΚΟ | Ολοταχώς… απροετοίμαστοι για το αναπτυξιακό συνέδριο

Λίγες μόνο ημέρες πριν το αναπτυξιακό συνέδριο Βορείου Αιγαίου παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Δήμος και Περιφέρεια δεν έχουν ανοίξει τον διάλογο των αιτημάτων των νησιών

Τον κίνδυνο το αναπτυξιακό συνέδριο του Βορείου Αιγαίου να μετατραπεί σε μία παροχολογία της Κυβέρνησης μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των νησιωτικών κοινωνιών επεσήμανε στον «π» η περιφερειακή Σύμβουλος Γ. Αργυρούδη.

Μιλώντας στο politischios.gr σημείωσε ότι λίγες ημέρες πριν την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου δεν έχει γίνει καμία απολύτως συζήτηση για τα όσα πρέπει να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Περιφέρεια.

« Η απορία μου έχει να κάνει με τον ρόλο που τελικά καλούμαστε να διαδραματίσουμε όλοι σαν περιφερειακοί σύμβουλοι και σαν συμμέτοχοι στον όποιο αναπτυξιακό σχεδιασμό, σε μια πανθομολογούμενα δύσκολη εποχή με τρομακτικές προκλήσεις όσο και στον ρόλο της επιτροπής διαβούλευσης . Αναρωτήθηκα αν τελικά είμαστε διατεθειμένοι όλοι να συμμετέχουμε σ έναν σχεδιασμό που γίνεται για εμάς, χωρίς εμάς, σαν ακροατές – θεατές», ανέφερε στον «π»  υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι απαράδεκτο η συγκεκριμένη συζήτηση να απουσιάζει από την ατζέντα του ερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στ. Καμπούρης: «Δεν είναι θέμα μίας παρέας τα αιτήματα της Χίου»

Την άποψη της Γ. Αργυρούδη υιοθέτησε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Στ. Καμπούρης λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο τα συλλογικά όργανα του νησιού να πηγαίνουν σε αναπτυξιακό συνέδριο, παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας «και εμείς να μην έχουμε καθίσει να κουβεντιάσουμε μεταξύ μας τι θα πρέπει να πάμε να πούμε εκεί».

Ο ίδιος καυτηρίασε το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή αρκείται σε ατομική κατάθεση προτάσεων φέρνοντας ως παράδειγμα το Λωβοκομείο όπου ο Δήμαρχος από την Αμερική ζήτησε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση την παραχώρηση του χώρου σε πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο χρόνος είναι ελάχιστος. Παρόλα αυτά εκτιμώ ότι αν οι φορείς που κατέχουν τα ζητήματα καθίσουμε σε ένα τραπέζι, έστω και την τελευταία στιγμή, θα έχουμε μία σωστή εκπροσώπηση από το να πάνε τελικά οι κορυφές του τόπου αδιαπραγμάτευτα και αδιαβούλευτα. Εκτός και αν έχουν καθίσει μόνοι τους, μαζί με τις «παρεούλες» τους  και έχουν συζητήσει τα ζητούμενα του αναπτυξιακού προσανατολισμού του τόπου μας και πάνε και τα αναπτύξουν, χωρίς να έχουμε μυρωδιά εμείς στα συλλογικά όργανα», κατέληξε ο Στ. Καμπούρης.

 

Αρχείο ήχου

Gioula Argyroudi 4573269a71

Αρχείο ήχου

Stelios Kampouris bf99612453

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ