24.11.2021 18:48

Εγκύκλιος επί εγκυκλίου μετά την κατακραυγή πολιτών και κομμάτων

Το Υπουργείο Μετανάστευσης πήρε πίσω την εγκύκλιο του ασύλου που εγκλώβιζε ακόμα και τους μετανάστες από την ηπειρωτική Ελλάδα, αποκλειστικά στα νησιά

Πανικό και άτακτη οπισθοχώρηση, προκάλεσε στο Υπουργείο Μετανάστευσης, η αποκάλυψη μέσω δημοσιεύματος, της εγκυκλίου του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη, βάσει της οποίας, επιχειρούνταν σιωπηλά, η μεταφορά όλων των μεταναστών που δεν έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου στην ηπειρωτική Ελλάδα, πίσω στα νησιά.

Βάσει της πρώτης εγκυκλίου, προβλέπονταν ότι, όλοι οι μετανάστες που έχουν φθάσει στην Ελλάδα κι επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο, αναγκαστικά, ακόμα και με τη συνδρομή Λιμενικού και Αστυνομίας, θα οδηγούνται στα ΚΥΤ Σάμου, Χίου, Λέσβου, Κω, Λέρου και Ορεστιάδας.

Η γενική κατακραυγή στις ακριτικές περιοχές, οι οποίες μετατρέπονται σε επίσημα σημεία εισόδου βάσει της πολιτικής του Υπ. Μετανάστευσης, οδήγησε το Υπουργείο στην έκδοση νέας εγκυκλίου στην οποία διευκρινίζεται ότι: «στα ΚΥΤ νήσων, θα λαμβάνονται αιτήματα ασύλου αποκλειστικά από τους παράνομα εισελθόντες στα νησιά, από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ