Πολιτική

21/1/20 9:28

τελ. ενημ.: 21/1/20 14:38

Εγκαταλείπει το «15» ο νέος Υπουργός και κινείται βορειότερα

«Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία με τον σχεδιασμό Στεφανή εξ ου και η επιμονή Μηταράκη να υποδειχθεί άλλη έκταση που να μην επηρεάζει τον Βροντάδο», λέει το περιβάλλον του Νότη Μηταράκη

Αλλαγές στον κυβερνητικό σχεδιασμό έτσι όπως αυτός εκφράστηκε από τον πρώην συντονιστή για το προσφυγικό και υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, έφερε η επανασύσταση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και η ανάληψη καθηκόντων Υπουργού από τον Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη.

Κι αυτό γιατί ναι μεν η Κυβέρνηση επιμένει ότι η μοναδική λύση για την ανακοπή των ροών είναι η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και η δημιουργία κλειστών κέντρων, ωστόσο για την περίπτωση της Χίου φαίνεται ότι εγκαταλείπεται το σχέδιο δημιουργίας νέας δομής στο «15», σημείο που παρά τις διαφωνίες του τότε Υφυπουργού Εργασίας, είχε επιλεγεί από τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Όπως εξήγησαν στον «π» στελέχη από το περιβάλλον του Νότη Μηταράκη, ο νέος Υπουργός Μετανάστευσης έχει καταστήσει σαφές ότι ο σχεδιασμός για τη δημιουργία δομής στο 15ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Χίου – Βολισσού δεν πρόκειται να προχωρήσει, αφού από την αρχή είχαν διατυπωθεί σοβαρές επιφυλάξεις και από τον ίδιο τον Βουλευτή.

«Είναι γεγονός ότι η επιμονή Μηταράκη να υποδειχθεί άλλη έκταση, ακόμα και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν ένας έμμεσος τρόπος να δηλώσει τη διαφωνία του με το συγκεκριμένο σημείο», ανέφερε στέλεχος από το περιβάλλον του, προσθέτοντας ότι ο νυν Υπουργός Μετανάστευσης ανακοίνωσε σε στενό υπηρεσιακό κύκλο κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Υπουργείο ότι η δημιουργία δομής στο «15» εγκαταλείπεται και πλέον προσανατολίζεται στη δημιουργία της νέας δομής βορειότερα.

Παρόλα αυτά αυτό που δεν έχει καταστεί σαφές είναι αν η έκταση στην οποία στοχεύει ο Νότης Μηταράκης, ιδιοκτησιακά ανήκει στο Δημόσιο ή πρόκειται για έκταση του Δήμου. Αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τρόπος ο οποίος θα ζητηθεί η παραχώρηση, με δεδομένες τις δύο πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου να μην παραχωρηθεί καμία δημοτική έκταση για τη δημιουργία υπερδομής.

Σχόλια άρθρου: 0