10.3.2018 19:40

«Η Νέα Δημοκρατία θα αποκλιμακώσει το μεταναστευτικό»

Άμεσο διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών, αποσυμφόρηση των νησιών και τόνωση της νησιωτικότητας εξήγγειλε από τη Χίο ο υπεύθυνος Τομεάρχης για το Βόρειο Αιγαίο Μανώλης Κόνσολας

Τα πυρά του κατά της Κυβερνητικής Πολιτικής σε τρεις βασικούς άξονες και συγκεκριμένα στη νησιωτικότητα, τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό εξαπέλυσε ο υπεύθυνος για το Βόρειο Αιγαίο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας.

«Πολιτική απάτη σε βάρος των νησιωτών»

Στο στόχαστρο του κ. Κόνσολα βρέθηκε η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, λέγοντας ότι η Ν.Δ. στο σύνολό της παρέμεινε προσηλωμένη στη θεσμοθέτηση αυτού του μέτρου, που αποτέλεσε το τελευταίο αναπτυξιακό μέτρο σχετικό με τη νησιωτικότητα. «Η ευθύνη για την κατάργηση αυτού του μέτρου έχει πλέον ονοματεπώνυμο. Έχει τα ονόματα των Τσίπρα- Καμένου. Πρόκειται για πολιτική απάτη αυτής της κυβέρνησης που διαβεβαίωνε ότι ο νησιωτικός ΦΠΑ δεν θα καταργηθεί. Αρκεί να σημειώσω ότι σε όσα νησιά έχει καταργηθεί μέχρι στιγμής, η οικονομίας τους είναι μη ανταγωνιστική», εξήγησε ο κ. Κόνσολας.

«Τα εθνικά θέματα σε πρώτη γραμμή»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο κ. Κόνσολας υπογράμμισε ότι κυβέρνηση αντί να ενδυναμώσει το εθνικό αίσθημα των πολιτών, μετατόπισε το κέντρο βάρους της συζήτησης στη σκανδαλολογία. «Είναι ο ίδιος πρωθυπουργός που είπε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Εμείς λέμε ότι και υπάρχουν και πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νησιώτες να μείνουν στις εστίες τους. Αυτό που ζητάμε είναι να υπάρξουν κανόνες καλής γειτονίας με την Τουρκία γιατί μέσα από την καλή γειτονία θα προκύψουν οφέλη και για τις δύο πλευρές», σημείωσε.

Διαδοχή αποτυχημένων Υπουργών

Τέλος ο κ. Κόνσολας, απαντώντας σε ερώτημα του «π» για το μεταναστευτικό σχολίασε την αντικατάσταση του Γ. Μουζάλας από τον Δ. Βίτσα, διατυπώνοντας τις αμφιβολίες του κατά πόσο θα καταφέρει να διορθώσει μία στρεβλή πολιτική. «Οι άνθρωποι αλλάζουν, οι ίδιες αδιέξοδες πολιτικές παραμένουν. Η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει τα  5 νησιά. Η Ν.Δ. θα αποκλιμακώσει το μεταναστευτικό στα νησιά. Δυστυχώς, πρόκειται για μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό διότι πλέον οι περισσότεροι είναι μετανάστες. Ακόμα όμως η κυβέρνηση δεν ξέρει πόσοι είναι οι πρόσφυγες και πόσοι οι μετανάστες ενώ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα κλείσει τα ΚΥΤ στα νησιά», κατέληξε.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ