15.7.2020 14:02

«Η δομή καραντίνας είναι έτοιμη αν χρειαστεί»

Οι καθυστερήσεις που προέκυψαν δεν επηρεάζουν την ετοιμότητα και την ικανότητα υποδοχής και φιλοξενίας, ανταπαντά το Υπουργείο Μετανάστευσης στο Politischios

Τη δική του απάντηση στο δημοσίευμα του politischios.gr, με το οποίο ζητούνταν απαντήσεις για την 3μηνη καθυστέρηση στον διαγωνισμό για τη διαμόρφωση δομής καραντίνας, δίνει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σε αυτή κάνει λόγο για τροποποιήσεις του χώρου στη Λευκωνιά, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με την ικανότητα υποδοχής και φιλοξενίας της νέας δομής σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Επιπλέον κάνει λόγο για θετική εξέλιξη στην καταγραφή των μηδενικών ροών στη Χίο, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν αποτελεί και δεν πρέπει να αποτελεί παράγοντα εφησυχασμού.

Αναλυτικά η απάντηση του Υπουργείου Μετανάστευσης:

Σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πολίτης Χίου», το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρινίζει ότι η δομή «καραντίνας» στην περιοχή «Λευκωνιά» είναι, από την πρώτη στιγμή, έτοιμη να φιλοξενήσει τυχόν νέες αφίξεις και έκτακτα περιστατικά.

Ο διαγωνισμός συνολικού προϋπολογισμού 29.000 ευρώ αφορά ορισμένες τροποποιήσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο χώρο. Η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία συνολικού προϋπολογισμού 29.000 ευρώ απέβη, όντως, άγονη.

Για αυτό το λόγο, διεξάγεται με πλήρη διαφάνεια, όπως προβλέπει η εθνική νομοθεσία, δεύτερος διαγωνισμός από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι καθυστερήσεις που προέκυψαν ως προς την ολοκλήρωση του έργου, δεν επηρεάζουν την ετοιμότητα και τη ικανότητα υποδοχής και φιλοξενίας της εν λόγω δομής.

Τέλος, η καταγραφή μηδενικών μεταναστευτικών ροών στο νησί είναι μια θετική εξέλιξη. Ωστόσο, δεν αποτελεί παράγοντα εφησυχασμού. Ενισχύουμε διαρκώς τον βαθμό υγειονομικής προστασίας του μεταναστευτικού πληθυσμού στο νησί, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ