14.7.2020 21:28

Μία οφειλόμενη δημόσια απάντηση από τα δύο Υπουργεία για τη δομή καραντίνας

3 μήνες μετά την ενοικίαση του ακινήτου στη Λευκωνιά οι εργασίες ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει

Με καθυστέρηση τριών μηνών κι ενώ προηγουμένως είχε μισθωθεί ιδιωτικό ακίνητο για τη δημιουργία δομής καραντίνας, ξεκινούν τελικά οι εργασίες διαμόρφωσης του κτιρίου, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις ότι το κτίριο ήταν έτοιμο προκειμένου να δεχτεί τυχόν νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε διαπιστωμένη ανάγκη για λειτουργία τέτοιας δομής, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της έχει αστοχήσει σε τέτοιο βαθμό, που εγείρονται σημαντικά ερωτηματικά τα οποία οφείλουν να απαντήσουν δημόσια αφενός το Υπουργείο Μετανάστευσης, αφετέρου το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που έχει αναλάβει μέσω του 96 Τάγματος Μηχανικού Εθνοφυλακής να τρέξει τον διαγωνισμό, με συνολικό προϋπολογισμό 29.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής πάντως, η μοναδική απάντηση, υπό τύπου διαρροής εκ μέρους του Υπουργείου Μετανάστευσης είναι ότι ο πρώτος διαγωνισμός που έληγε στις 8 Ιουλίου, απέβη άγονος εξαιτίας πιέσεων σε Χιώτες εργολάβους να μην αναλάβουν το έργο.

Ακόμα όμως κι έτσι να είναι, μία διαφοροποίηση της τάξεως των 10 ημερών, κι ενώ ήδη διανύουμε τον 3ο μήνα ενοικίασης του ακινήτου στη Λευκωνιά δεν είναι δυνατή να απαντήσει στο βασικό ερώτημα, τι θα συνέβαινε εάν είχαμε αφίξεις μεταναστών νωρίτερα.

Προς τι η καθυστέρηση των 3 μηνών; Οφείλουν να το απαντήσουν τα Υπουργεία, με τρόπο πειστικό και ξεκάθαρο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ