16.3.2022 9:34

ΔΑΚΕ Καθηγητών: "Να σταματήσει το ρεσιτάλ μικροπολιτικής αντιπαράθεσης από το χώρο της Εκπαίδευσης"

Με την παρούσα ανακοίνωσή μας θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για το ρεσιτάλ μικροπολιτικής, στο οποίο έχει επιδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ενωτική (ΣΥΡΙΖΑ)-ΠΕΚ (ΠΑΣΟΚ)-ΑΣΕ (ΚΚΕ) πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου, η οποία σπέρνει τον διχασμό εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας της ΔΔΕ Χίου και μόνο κακό σταδιακά κάνει στα σχολεία της Χίου εξ αφορμής του ζητήματος των πετρελαίων που ‘’εφηύρε’’ και του ανοίγματος-κλεισίματος των σχολείων, καθώς εμφορείται από ένα πνεύμα στείρας αντιπαράθεσης με τον πρώτο (Δήμο Χίου) και δεύτερο βαθμό (Περιφερειακή Ενότητα Χίου) της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του τόπου μας. 

Ειδικά, για το τελευταίο λόγω της επιεικώς απαράδεκτης στάσης της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ Χίου στο κλείσιμο των σχολείων τον Ιανουάριο από τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, είναι τεράστιες οι ευθύνες της, που τα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά την Παρασκευή 11-3-2022, ενώ την ίδια μέρα στον γειτονικό μας Δήμο Μυτιλήνης έκλεισαν λόγω χιονόπτωσης και παγετού https://www.stonisi.gr/post/24345/kleista-sxoleia-kai-sth-mytilhnh-realtime και πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Προέταξαν, δυστυχώς, την μικροπολιτική εκμετάλλευση τυχόν προβλημάτων, που θα εμφανίζονταν ή θα ‘’δημιουργούνταν’’, από το καλό και την υγεία των μαθητών-τριών μας και των εκπαιδευτικών.

 Επίσης, στην χθεσινή κοινή συνέντευξη των Προέδρων της ΕΛΜΕ Χίου και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου στα ΜΜΕ της Χίου έγινε συνειδητή εκ μέρους του Προέδρου της ΕΛΜΕ Χίου διαστρέβλωση τόσο των γενομένων με το πετρέλαιο στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, όσο και των λεγομένων του Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε προγενέστερη συνέντευξή του. Ουδέποτε εκείνος μίλησε για κακοδιαχείριση του πετρελαίου εκ μέρους των Διευθυντών-ντριων των σχολικών μονάδων της ΔΔΕ Χίου. Ουδέποτε, επίσης, υπήρξε έλλειψη πετρελαίου στα σχολεία συνολικά εκτός των 4 περιπτώσεων σχολείων τα οποία αντί να τροφοδοτηθούν με πετρέλαιο στις 8:00 π.μ. όπως ζήτησε ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τροφοδοτήθηκαν μετά τις 10:00 π.μ. Αδιάψευστος μάρτυρας του πως λύθηκε το ζήτημα εν τη γενέσει του και με πρωτοφανή ταχύτητα για τα συνήθη γραφειοκρατικά δεδομένα, όταν το θέμα αποφασίσθηκε να λυθεί από τις Σχολικές Επιτροπές, είναι ότι υπάρχει πετρέλαιο στα σχολεία και για μια ακόμη ημέρα δεν βρέθηκε Διευθυντής-ντρια σχολείου που να αναφέρει πρόβλημα θέρμανσης!!! Αν τα λεχθέντα απ’ τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χίου για τις ποσότητες πετρελαίου στις δεξαμενές των σχολείων είχαν βάση, τότε με τόσο χαμηλή ποσότητα πετρελαίου σ’ αυτές κανένα σχολείο δεν θα έπρεπε να έχει ανάψει λέβητα!!! 

Σημειωτέον ότι, ως παράταξη ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Νίκο Ξυλά και τον Πρόεδρο της ΕΣΕΔΕ κ. Κωνσταντίνο Βίκτωρα-Χατζησταμάτη για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, πριν από την χθεσινή κοινή συνέντευξη των Προέδρων της ΕΛΜΕ Χίου και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου στα ΜΜΕ της Χίου. Λάβαμε, όμως, αρνητική απάντηση. Εξ' όσων γνωρίζουμε ανάλογη συνάντηση έγινε μέσα στον Φλεβάρη μεταξύ του κ. Ξυλά, του Προέδρου της ΕΣΕΠΕ κ. Κωνσταντίνου Καρατζά και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου. Μια τέτοια συνάντηση θεωρούμε ότι μόνο καλό θα φέρει προς όφελος των σχολείων. Η άγονη και για τις εντυπώσεις αντιπαράθεση στα ΜΜΕ του νησιού πρέπει να σταματήσει επιτέλους προς όφελος των σχολείων.

Ως παράταξη, επίσης, θεωρούμε ότι χάρη στους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, οι οποίοι είναι μέλη της παράταξης μας και τα τέσσερα τελευταία χρόνια μέλη του Προεδρείου της ΕΛΜΕ Χίου (Αντιπρόεδροι) και στην χρηστή διαχείριση, που εκείνοι έκαναν με τα μέλη των επιτροπών τους και τους Διευθυντές-ντριες των σχολείων τα τελευταία δύο δύσκολα ελέω κόβιντ -19 χρόνια κανένα σχολείο δεν έμεινε χωρίς πετρέλαιο και τα σχολεία της Χίου αντιμετωπίζουν με επιτυχία την δύσκολη ετούτη περίοδο που διανύουν με τις δικές τους δυνάμεις.

Είδαμε, ακόμη, μια καταδίκη από πλευράς της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ Χίου της δωρεάς πετρελαίου από γνωστό φιλόπατρη ιδιώτη σε σχολείο. Εμείς σαν παράταξη το θεωρούμε σωστό η εκπαίδευση της Χίου να συνεχίσει την μακραίωνη παράδοση των ευεργετών-δωρητών προς τα σχολεία με κίνητρο την φιλοπατρία. Και, φυσικά, δεν συμφωνούμε με τις δωρεές γνωστής με δράση στο μεταναστευτικό ΜΚΟ του νησιού (ντόπια) σε σχολείο της ΔΔΕ Χίου (αυτό δεν είδαμε να το καταδικάσει η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Χίου).

Κλείνοντας, θεωρούμε ότι ο χώρος της παιδείας δεν πρέπει να γίνεται πεδίο μικροκομματικής-μικροπολιτικής εκμετάλλευσης-αντιπαράθεσης από κανέναν!!!!!!! Να σταματήσει τώρα η μηδενιστική αντιπολιτευτική τακτική της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ Χίου, γιατί δεν ωφελεί κανέναν!!!!!! Οι δύσκολες ώρες που περνάμε σαν ελληνική κι ευρωπαϊκή κοινωνία ελέω κόβιντ-19 και πολέμου στην Ουκρανία το επιτάσσουν!!!!!!!

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ