Πολιτική

19/2/20 16:03

τελ. ενημ.: 19/2/20 16:09

ΒΙΝΤΕΟ- Τι τελικά ειπώθηκε στις Βρυξέλλες;

Σύγχυση για το τι τελικά ειπώθηκε κατά την παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη στις Βρυξέλλες, προκάλεσε η ανάρτηση του ίδιου στο Facebook, σύμφωνα με την οποία ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Μαργαρίτης Σχοινάς φέρεται ότι του είπε ότι: «...η Ελλάδα μόνη της καθόρισε να παραμένουν οι αιτούντες άσυλο στα νησιά έως ότου ληφθεί απόφαση επί της αιτήσεως τους. Την παραμονή αυτή δεν την επιβάλλει το λεγόμενο Δουβλίνο ή άλλη συμφωνία ...».

Το «άδειασμα» από τον Σχοινά και η αόριστη τοποθέτηση

Λίγες ώρες αργότερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, βασιζόμενος στο άρθρο του Politischios.gr, «άδειασε» ουσιαστικά τον Περιφερειάρχη, αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι παρερμήνευσε τα λόγια του.

«Είναι πάγια η θέση μου ότι η διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού απαιτεί γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση. Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν. Ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες», ήταν το tweet του Ευρωπαίου Επιτρόπου, χωρίς όμως να διευκρινίζει σε ποιο ακριβώς σημείο έγκειται η διαστρέβλωση των λόγων του καθώς και το τι πραγματικά είπε.

«Το είπε στις 16:15 ενώπιον πολλών»

Στον αντίποδα πάντως, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τα λεγόμενα του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, σημειώνοντας ότι αυτά ειπώθηκαν στις 16:15 ώρα Ελλάδας και ενώπιον του Γιώργου Παττούλη, τον οποίο επικαλέστηκε για την ορθότητα των λόγων του.

Μάλιστα αυτά, τα κατέθεσε και στην εκπομπή του Alpha «Εκτός Γραμμής», σημειώνοντας ότι κατάλαβε πολύ καλά τι είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και συνεπώς δεν υπάρχει καμία παρερμηνεία των δηλώσεών του.

Σχόλια άρθρου: 0