18.2.2020 21:20

Εκθέτει τον κυβερνητικό παραλογισμό μέσω Βρυξελλών ο Κώστας Μουτζούρης

«Η παραμονή των μεταναστών στα νησιά δεν έχει επιβληθεί από κανένα Δουβλίνο, είναι απόφαση της Ελλάδας», η φράση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης στον Περιφερειάρχη

Τη στιγμή που η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζει να επιχειρηματολογεί πάνω στην λανθασμένη ερμηνεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επί της κοινής συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας περί αναγκαστικής παραμονής προσφύγων και μεταναστών στα νησιά, έως ότου ολοκληρωθεί το αίτημα ασύλου του, η σημερινή παρουσία του Περιφερειάρχη στις Βρυξέλλες, εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση της Ν.Δ..

Η ανάρτηση Μουτζούρη

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, όπως ανέφερε στο Facebook ζήτησε διευκρινίσεις από τον Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαριτή Σχοινά:

«...η Ελλάδα μόνη της καθόρισε να παραμένουν οι αιτούντες άσυλο στα νησιά έως ότου ληφθεί απόφαση επί της αιτήσεως τους. Την παραμονή αυτή δεν την επιβάλλει το λεγόμενο Δουβλίνο ή άλλη συμφωνία ...»  φέρεται να είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Σχοινάς.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου παρέδωσε στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαΐκης Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά την έρευνα της τελευταίας εβδομάδας στο Βόρειο Αιγαίο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και σχετική μελέτη, που εκπονήθηκαν με ανάθεση απο την Περιφέρεια. Βασικό εύρημα της έρευνας αναφέρει ότι το 90% των νησιωτών μας πιστεύει ότι επηρεάστηκε αρνητικά η ζωή του από τις ροές μεταναστών. Η έρευνα ανατέθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην ΚΑΠΑ Research και παραδόθηκε όπως έχουμε αναφέρει πριν από λίγες ημέρες.

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ