12.5.2018 13:14

ΒΙΝΤΕΟ | 3 άξονες αναβάθμισης του αεροδρομίου σε βάθος 4ετίας

«Πάγιο αίτημα της κοινωνίας που αναγνωρίζει η Κυβέρνηση, το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου», δήλωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Απαγκιστρωμένοι από τις ιδεοληψίες του παρελθόντος και μπροστάρηδες της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου προς Βορρά, εμφανίστηκαν οι Ανδρέας Μιχαηλίδης και Φραγκίσκος Σέργης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ, στον απόηχο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το πρωί της Παρασκευής.

Απεμπλοκή από ΤΑΙΠΕΔ και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση

Αναλύοντας τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου επανέλαβαν ότι το έργο του αεροδρομίου χωρίζεται σε 3 επιμέρους έργα, κάτι στο οποίο έθεσε ως προαπαιτούμενο και ο Βουλευτής της αντιπολίτευσης Νότης Μηταράκης.

Το πρώτο κομμάτι περιλαμβάνει τη αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών και θεωρείται το πιο εύκολο από όλα τα άλλα έργα, τόσο σε ότι αφορά στις μελέτες όσο και στο κομμάτι της χρηματοδότησης.

Το δεύτερο περιλαμβάνει την κατά 400 μέτρα επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων προς Βορρά και παράλληλα η ανύψωση του διαδρόμου κατά 4 μέτρα, στα πρότυπα των νέων διαδρόμων που κατασκευάζονται σε Ευρώπη και Αμερική.

Ο τρίτος και τελευταίος άξονας περιλαμβάνει τη μετατόπιση τμήματος της Λεωφόρου Αιγαίου σε μήκος 600 μέτρων προς τα ανατολικά με τις μελέτες για το συγκεκριμένο έργο να εντάσσονται για χρηματοδότηση το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Υπ. Οικονομικών.

Σε ότι αφορά στη συνολική χρηματοδότηση του έργου ο Βουλευτής Χίου τόνισε ότι αυτή θα γίνει μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ αλλά και μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Μετέφερε μάλιστα την πρόθεση του Υπουργείου το έργο να εκτελεστεί ενώ σε ερώτηση του «π» για το αν το αεροδρόμιο έχει απεμπλακεί οριστικά από κάθε σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Μιχαηλίδης απάντηση ότι εξ αρχής ο Υπ. Υποδομών είχε ξεκαθαρίσει ότι το Υπουργείο δεν θα χρηματοδοτήσει κανένα έργο στο οποίο υπάρχει έστω και η παραμικρή εμπλοκή του Ταμείου Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου.

Σε λίγες ημέρες τα χρονοδιαγράμματα

Με δεδομένη πάντως την πολυπλοκότητα τόσο των μελετών όσο και των έργων ο κυβερνητικός Βουλευτής απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν υπάρχουν σαφή χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου, σημειώνοντας ότι αυτά θα προκύψουν στο αμέσως επόμενο διάστημα αφού προηγουμένως υπογραφεί το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών, του Δήμου Χίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ακολουθούν τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης Τύπου.  

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ