Πολιτική

18/11/17 11:13

τελ. ενημ.: 19/11/17 21:27

Απαντήσεις από την Παπανάτσιου παίρνουν οι τοπικές αρχές για το ΦΠΑ με πρωτοβουλία Μιχαηλίδη

Μια κρίσιμη συνάντηση για το αίτημα παραμονής των μειωμένων φορολογικών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, με την καθ’ ύλην αρμόδια υφυπουργό Οικονομικών, Αικ. Παπανάτσιου, προετοίμασε για τις τοπικές αρχές ο Ανδρ. Μιχαηλίδης.

Στις 21 Νοεμβρίου, ένα μόλις εικοσιτετράωρο πριν τον παναιγιακό ξεσηκωμό, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει την πόρτα του γραφείου της υφυπουργού στο σύνολο των ενδιαφερόμενων τοπικών φορέων (βουλευτές, περιφερειάρχη, δήμαρχο, πρόεδρο Επιμελητηρίου, ΟΕΒΕ) προκειμένου να τύχουν επίσημης ενημέρωσης για τις κυβερνητικές προσπάθειες αναβολής εφαρμογής του μέτρου εξομοίωσης, όπως ζητούν οι δανειστές, τουλάχιστον για έναν επιπλέον χρόνο.

Ο ίδιος ο Ανδρ. Μιχαηλίδης δεν αναμένει καμία επίσημη τελεσίδικη απάντηση από τη συγκεκριμένη συνάντηση, καθώς δεν πρόκειται για αίτημα που μονομερώς μπορεί να επιλύσει η κυβέρνηση. Στις επαφές του με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, ωστόσο, μεταφέρει μια συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς διαπιστώνει ότι το αίτημα των νησιών τίθεται από τα κυβερνητικά στελέχη με τρόπο κατηγορηματικό σε ανώτατο επίπεδο επαφών με τους θεσμούς στην κατεύθυνση της αναβολής της μνημονιακής υποχρέωσης τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμα.

Δεν αποκλείεται στη συνάντηση να λάβουν τελικώς μέρος και εκπρόσωποι επιμελητηρίων από άλλα νησιά, καθώς το θέμα έχει παναιγιακή διάσταση.