2.5.2018 10:10

Άνοιξε η κάνουλα των μεταναστευτικών ροών με μαζικές αφίξεις στις ακτές της Χίου

Σε τρία περιστατικά επιχείρησαν Λιμεναρχείο Χίου και Frontex

Τους φόβους των αρχών ότι από τον Μάιο θα ανοίξει και πάλι η κάνουλα των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία επιβεβαιώνει η μαζική άφιξη προσφύγων και μεταναστών από τουρκικά παράλια από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Μέσα σε σχεδόν 4 ώρες Λιμεναρχείο Χίου και Frontex επιχείρησαν σε 3 περιπτώσεις χωρίς κανείς να γνωρίζει αν θα υπάρξει νέο περιστατικό άφιξης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το πρώτο από τα τρία περιστατικά σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα όπου του Ρουμάνικο σκάφος της Frontex περισυνέλλεξε από την θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ερμιόνης 26 άτομα που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο.

Η συνέχεια δόθηκε στις Οινούσσες όπου σήμερα τα ξημερώματα το σκάφος 611 του Λιμεναρχείου της Χίου περισυνέλλεξε σε πρώτη φάση 64 άτομα και λίγο αργότερα μία ακόμη βάρκα με 38 άτομα.

Όλα τα άτομα μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο Λιμάνι της Χίου και από εκεί στη ΒΙ.ΑΛ. για καταγραφή και ταυτοποίηση.

1.538 στη ΒΙ.ΑΛ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου Ελέγχου Συνόρων στη ΒΙ.ΑΛ. όπου κανονικά θα έπρεπε να φιλοξενούνται 1.274 άτομα σήμερα ο αριθμός φθάνει τα 1.538 άτομα ενώ το βράδυ της Δευτέρας αναχώρησαν μόλις 17 άτομα για την Αθήνα. Συνολικά στο νησί διαμένουν 1.761 άτομα.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ