9.1.2020 12:32

Ανακοινώθηκε και επίσημα το «15» αλλά χωρίς λεπτομέρειες

Τελεσίδικη και μη διαπραγματεύσιμη με την τοπική κοινωνία η απόφαση της Κυβέρνησης που ήρθε διά στόματος Αλκιβιάδη Στεφανή

Ανακοινώθηκε και επίσημα στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, η απόφαση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης αλλά και Προαναχωρησιακό Κέντρο στην περιοχή του 15ου χιλιομέτρου της Ε.Ο. Χίου – Βολισσού κάτι που είχε αποκαλύψει με δημοσίευμά του ο «π» πριν από σχεδόν ένα μήνα.

Η απόφαση ανακοινώθηκε διά στόματος του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και ειδικού συντονιστή για το μεταναστευτικό Αλκιβιάδη Στεφανή σε σύσκεψη με Βουλευτές, Υπουργούς και εκπροσώπους των νησιωτικών Δήμων του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό η απόφαση της Κυβέρνησης είναι μη διαπραγματεύσιμη με την τοπική κοινωνία, εκτός αν, στην περίπτωση της Χίου, ο Δήμος παραχωρήσει τη δημοτική έκταση στο 17ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Χίου – Βολισσού.

Παρά πάντως τις προσδοκίες ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες πληροφορίες όπως τη χωρητικότητα και τον τρόπο λειτουργίας των κέντρων δεν υπήρξε τίποτα το σαφές εκτός της χωροθέτησης, πέρα μόνο από το γεγονός ότι τα έργα θα ξεκινήσουν τον Φλεβάρη.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ