26.3.2021 12:03

«Αμετανόητη η Διοίκηση του Νοσοκομείου επιμένει στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας»

Ανακοίνωση της Ε.Γ. του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ

Πιστή στο δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ «όλα στο σφυρί για τους ιδιώτες», η διοίκηση του νοσοκομείου επανέρχεται να παραδώσει την καθαριότητα στους εργολάβους!!

Την ώρα που βράζει η χώρα και το νησί από τα κρούσματα της πανδημίας και πιέζεται ακόμα πιο πολύ το σύστημα και του νοσοκομείου της Χίου, αυτή την ώρα επιλέγει η διοίκηση, να προωθήσει το γνωστό καθεστώς γαλέρας που επικρατούσε για τους εργαζόμενους της καθαριότητας, όχι μόνο στο νοσοκομείο της Χίου, αλλά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. 

Δεν είναι βέβαια κεραυνός εν αιθρία αυτή η ενέργεια, αφού είναι συνέχεια και συνέπεια της προηγούμενης κατάστασης με το καθεστώς ανασφάλειας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που τους μετέτρεψε σε εργαζόμενους με μπλοκάκι και ατομικές συμβάσεις, αντί της μονιμοποίησης τους σε έναν τομέα αιχμής για όλα τα δημόσια νοσοκομεία, όπως ήταν και τα αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της καθαριότητας, που βίωναν και πάλι τους εργολάβους στην πλάτη τους. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τους «άριστους» διοικητές και διοικήσεις που ελέγχει πάνε ακόμα πιο πίσω σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση την όλη κατάσταση, επαναφέροντας τα εξοντωτικά ωράρια, τους πενιχρούς μισθούς των εργολάβων, την απληρωσιά και τους γνωστούς εκβιασμούς. 

Επιθυμούν σιγή νεκροταφείου και το βούρδουλα του εργοδότη και της απόλυσης, τα μειωμένα δικαιώματα στο όνομα της καθαριότητας, αντί των μόνιμων προσλήψεων αυτών που εργάζονται. 

Δεν ξεχνάμε βέβαια το έωλο επιχείρημα της διοίκησης και τις αλχημείες της για το ΦΠΑ, τον οποίο θα επιβαρυνθεί το νοσοκομείο κατά 68000 ευρώ ως παροχή υπηρεσίας, όπως και τα νεφελώδη επιχείρημα περί αναρμοδιότητας των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και της «Επιθεώρησης εργασίας» να αποφανθούν για το νοσοκομειακό επίδομα, αν θα περιλαμβάνεται στη σύμβαση με τον ιδιώτη, για να αποκρύψουν όμως την ουσία του πράγματος που είναι γνωστή στον εργατικό και δημοσιοϋπαλληλικό χώρο. 

Ότι οι εργολάβοι είναι ασύδοτοι, ότι επικρατεί τις περισσότερες φορές ο νόμος της ζούγκλας, ότι παίρνονται πίσω τα δώρα, δεν τηρούνται οι συμβάσεις, τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, πόσο μάλλον το νοσοκομειακό επίδομα, που σε κάθε σύμβαση του δημοσίου αυτό είναι υποχρεωτικό να δίνεται.

Με άλλα λόγια επιμένει η διοίκηση και η κυβέρνηση της ΝΔ που εκπροσωπεί, στην αγοραία λογική, στη λογική κόστος-όφελος, που αφορά σε ανθρώπινες ζωές, και μεταφράζεται γι' αυτούς σε εξοικονόμηση χρημάτων, σε βάρος φυσικά των εργασιακών δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων επιβίωσης αυτών των ανθρώπων.

Άξιος ο μισθός τους, ωστόσο δεν θα κάνουμε πίσω. Μαζί με το σωματείο του ΣΕΣΝΟΧ, απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα.

Απαιτούμε τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Απαιτούμε την κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ