Πολιτική

15/3/18 16:03

τελ. ενημ.: 15/3/18 17:50

14,8 εκ. ευρώ για έργα στη Χίο από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα

Με 102 εκ. ευρώ, διπλάσιο δηλαδή ποσό του αρχικού προϋπολογισμού, πριμοδοτεί το Υπ. Οικονομία τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος.

Ο προϋπολογισμός των έργων του Ειδικού Αναπτυξιακού Βορείου Αιγαίου είναι 44 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έργα 22 εκατομμυρίων εντάσσονται σε άλλα προγράμματα.

Όσον αφορά στον νομό Χίου, εντάσσονται έργα συνολικού ποσού 14.888.766 ευρώ. Τα 10.729.065 αφορούν το νησί της Χίου, 2,6 εκατ. αντιστοιχούν στις Οινούσσες και 1,559 εκατ. τα Ψαρά.

Τα έργα τα οποία εντάχθηκαν αποτελούν προτάσεις οι οποίες διατυπώθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες (τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, υπηρεσίες, κ.ά.) και τα οποία αξιολογήθηκαν με βάση το στάδιο ωριμότητάςαλλά και το αναμενόμενο όφελός τους.

Τα έργα αυτά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών των τοπικών κοινωνιών και σχετίζονται με πολλούς τομείς δραστηριότητας των πολιτών.

Τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα θα έχουν συνέχεια, όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός, με σκοπό σε επόμενη φάση να ενταχθούν και άλλα έργα τα οποία δεν έχουν αυτήν τη στιγμή τον απαιτούμενο βαθμό ωριμότητας.

«Με τον τρόπο αυτό ανατρέπεται ένα παραδοσιακό μοντέλο διάθεσης κρατικών πόρων προς την περιφέρεια, το οποίο επικράτησε κατά το παρελθόν με σκοπό την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών επιδιώξεων και την καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Αναλυτικά η λίστα των έργων

Σχόλια άρθρου: 0