Πολιτική

10/1/18 10:22

τελ. ενημ.: 10/1/18 12:24

10 οικίσκοι έχουν μεταφερθεί μέχρι τώρα στη ΒΙΑΛ – Συρρέουν Χαλκούσοι στην περιοχή

Σκηνικό σύγκρουσης, παρά τα μέτρα που έχει λάβει η κρατική μηχανή καταστολής, αρχίζει να διαμορφώνεται γύρω από τη ΒΙΑΛ. Η επιχείρηση μεταφοράς προκατασκευασμένων οικίσκων από το στρατόπεδο «Αργέντη» ξεκίνησε από τα χαράματα και μέχρι στιγμής εντός της δομής έχουν μεταφερθεί 10 οικίσκοι. Σύμφωνα με τους κατοίκους τοποθετείται ο ένας πάνω στον άλλον, καθώς προφανώς δεν είναι ακόμα έτοιμες οι τσιμεντένιες βάσεις υποδοχής.

Στη ΒΙΑΛ αρχίζει να συρρέει κόσμος από το Χαλκειός και τη γύρω περιοχή, η μετακίνηση του οποίου με οχήματα είναι πάντως αδύνατη, καθώς αστυνομικές δυνάμεις έχουν παράνομα αποκλείσει από το πρωί την πρόσβαση στο δρόμο μεταξύ του στρατοπέδου και της ΒΙΑΛ. Στην περιοχή βρίσκονται και δυο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Στον ύπνο από την κυβερνητική επιχείρηση πιάστηκε το σύνολο των αρχών του νησιού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο δήμαρχος αρνήθηκε αίτημα του προέδρου του Χαλκειούς πριν λίγα εικοσιτετράωρα για την τοποθέτηση βαρέου τύπου δημοτικών οχημάτων, όπως έγινε στην περίπτωση των Ολύμπων, για να παρεμποδιστεί η διέλευση των φορτηγών, με την επίκληση ότι μια τέτοιου είδους ενέργεια θα ήταν παράνομη.

Από όσο διαφαίνεται στόχος της κυβερνητικής επιχείρησης είναι να μεταφερθεί σήμερα το σύνολο των διαθέσιμων 50 οικίσκων. Όλοι βέβαια γνωρίζουν ότι με την επιχειρούμενη επαύξηση της ΒΙΑΛ δεν τελειώνει το πρόβλημα, καθώς πολύ σύντομα, με τους ρυθμούς εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, οι ανάγκες για την περιοχή θα είναι μεγαλύτερες. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση