13.3.2021 18:28

Γιάννης Βούλγαρης: «Ο φωτογράφος είναι ο ιστορικός του μέλλοντος»

Η δύναμη της φωτογραφίας έχει αποδείξει σε βάθος χρόνου ότι έχει αλλάξει την ανθρωπότητα. Από τον περίφημο φωτογράφο Γιάννη Μπεχράκη που αποτύπωσε την μεταναστευτική κρίση και όχι μόνο μέχρι τον Σεμπαστιάο Σαλγάδο στην Αφρική.

Η φωτογραφική Λέσχη έχει κατορθώσει μέσα σε λίγα χρόνια να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα πρόθυμη να πειραματιστεί και να αποτυπώσει στιγμές στον χρόνο.

Ένας από τους πρωτεργάτες είναι και ο Γιάννης Βούλγαρης, ένας Χιώτης που παρά την αγάπη του για το βιβλίο έχει κατορθώσει μαζί με μια «παρέα φίλων» όπως τους αποκαλεί να δημιουργήσουν την Φωτογραφική Λέσχη Χίου.

Η ανάμνηση της φωτογραφίας του πατέρα του αφορμή για ένα ταξίδι

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη φωτογραφία;

Ούτε και θυμάμαι. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι λόγω πατέρα ναυτικού υπήρχε μια φωτογραφική μηχανή στο σπίτι που ήταν είδος πολυτελείας για εκείνη την εποχή (μιλάμε τώρα για 45 χρόνια πίσω). Η φωτογραφική χρησιμοποιούνταν για να αποτυπώσει οικογενειακές στιγμές, κάποια γενέθλια, γάμους μου άρεσε.

Δεν υπήρξε κάποιο ερέθισμα, κάποιος άνθρωπος που σε τράβηξε προς τα εκεί; Ή ήταν απλά το αντικείμενο που ουσιαστικά σε ώθησε προς αυτό;

Το αντικείμενο και παράλληλα, στη διάρκεια της πορείας μου πολλοί άνθρωποι με επηρέασαν σίγουρα. Από μια φίλη που είχαμε πάει σε σεμινάρια του Ριβέλλη στην Αθήνα τέλη δεκαετίας του 80, κάποια διαβάσματα, κάποιες εικόνες που μου άρεσαν.. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο.. Πολλά μικρά θεωρώ.

Ακούστε τη συνέχεια παρακάτω: 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ