3.4.2021 11:06

Η ψυχική υγεία σε καιρό πανδημίας

Συζήτηση με την ψυχολόγο Φωτεινή Ελβίσα Φρροκάι

Έχει περάσει παραπάνω από χρόνος που στην ερώτηση "τι κάνεις;", κουνάμε με απελπισία το κεφάλι. Ένας άγνωστος μέχρι πρότινος ιός, μια αόρατη απειλή κι όλα ήρθαν πάνω κάτω στις ζωές μας.

Στην αρχή υπήρξε σύγχυση κι ένας εύλογος εκνευρισμός.

Σήμερα, μετά από 3 (ή 4 - έχω χάσει τον λογαριασμό) lockdown κι άλλα τόσα κύματα που μας πήραν και μας σήκωσαν, κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν έχει επηρεαστεί, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην ψυχολογία.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως και οι γιατροί είναι διαθέσιμοι να τους επισκεφθούμε για να γίνει καλά το σώμα μας, έτσι και οι ψυχολόγοι παρέμειναν στην πρώτη γραμμή για να γιατρεύουν την ψυχή μας.

Στο νησί μας υπάρχουν αρκετοί. Η μικρή κοινωνία της Χίου ίσως έχει φέρει και κάποιους από αυτούς στην ίδια παρέα ή απλώς γνωρίζουμε ποιοι είναι. Μια από αυτούς που ξεχωρίζει για την ενεργητικότητα της και το πάθος της γι’ αυτό που κάνει είναι η Φωτεινή.

Η κουβέντα μας είχε να κάνει με την ψυχολογική διάθεση που έχει μεταβληθεί αυτήν την τόσο έντονη και διαφορετική περίοδο που βιώνουμε, αλλά παράλληλα και με την ωφέλεια που μπορεί να βρει κανείς στην ψυχοθεραπεία.

Το στίγμα της τελευταίας δε θα μπορούσε να λείψει από τη συζήτηση, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν, ακόμα και σήμερα ότι για να κάνεις ψυχοθεραπεία έχεις κάποιο πρόβλημα και εξαιτίας αυτούη κοινωνία θα σε απομονώσει κ ίσως ακόμα σε κρίνει.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ