10.2.2014 12:53

Βραβείο προστασίας της φύσης Natura 2000

Ένα βραβείο, ένα χρηματικό ποσό και τη διοργάνωση τοπικών προωθητικών εκδηλώσεων στις χώρες καθενός από τους νικητές, θα κερδίσουν οι νικητές των πέντε κατηγοριών που θα διαγωνιστούν για την κατάκτηση των βραβείων του Ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000, που εγκαινιάζει από φέτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενθάρρυνση για την  παραγωγή δράσεων και η επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών που μπορούν να εφαρμοστούν για να αναδείξουν και να προστατέψουν τη φύση και τις ανακηρυγμένες ως περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. στην Ευρώπη.                                                                                                                                                                                    Αίτηση συμμετοχής μπορεί να υποβάλλει οποιοσδήποτε φορέας συμμετέχει άμεσα στο Natura 2000, δημόσιες και τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, ΜΚΟ, γαιοκτήμονες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιώτες. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 18 Φεβρουαρίου 2014. Οι νικητές των πρώτων βραβείων θα ανακοινωθούν τον Μάιο του 2014 και το έργο τους θα βραβευθεί σε ειδική τελετή στις Βρυξέλλες.                                                                                                                             
Η θεσμοθέτηση αυτού του βραβείου αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους φορείς που ασχολούνται με τη φύση  να επιδείξουν τη θέληση, την ευρηματικότητα και τη δέσμευσή τους για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στις προστατευόμενες περιοχές με παραδοσιακές αλλά και πρωτότυπες δράσεις, απόλυτα συμβατές με το κάθε περιβάλλον.

Οι κατηγορίες

Οι νικητές του Βραβείου Ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 θα επιλέγονται από πέντε διαφορετικές κατηγορίες κάθε χρόνο:
1• Διατήρηση
2• Κοινωνικο-οικονομικά οφέλη
3• Επικοινωνία
4• Οφέλη Συμφιλίωσης / αντιλήψεις
5• Δικτύωση και διασυνοριακή συνεργασία                                                                                                                                      
Για περισσότερες πληροφορίες ή για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στον ιστότοπο της γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Βραβείου Natura 2000.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ