26.10.2017 10:15

Ζητάμε απάντηση από το δήμαρχο για το λύκειο στο βόρειο μέρος της πόλης

Κύριε δήμαρχε,

Πιστεύω πως όσα ανέφερε σε επιστολή του ο κ. αντιδήμαρχος έγιναν με πρωτοβουλία δική του μιας και δεν απαντούν στο ερώτημα που σας κατέθεσα δημόσια σαν μέλος της Επιτροπής Αγώνα για τη δημιουργία λυκείου στο Βόρειο μέρος της πόλης, αφού αποτελούν  αναφορά προσωπικών του ενεργειών κατά το παρελθόν και δεν μας ενδιαφέρουν.

Ζητούσα και ζητώ μία συγκεκριμένη υπεύθυνη απάντηση από εσάς τον ίδιο για να αναλάβετε το μερίδιο της ευθύνης των λεγομένων σας απέναντι στους 2.500 κατοίκους που υπέγραψαν το αίτημα αλλά και όλων των οικογενειών που αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο που βρίσκεται στην άλλη άκρη της πόλης. Οι άνθρωποι αυτοί επωμίζονται καθημερινά οικονομικά βάρη (αγορά μοτοποδηλάτου, έξοδα μεταφοράς), τις ανησυχίες για  τους κινδύνους ατυχημάτων (με στοιχεία του ΣΕΣΝΟΧ το 70% των ατυχημάτων που γίνονται τις ώρες που πηγαίνουν και αποχωρούν τα παιδιά από το σχολείο τους αφορούν εκείνα ), τις δυσκολίες προσέλευσης και αποχώρησης μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες  κ.λπ..

Το αναπάντητο ερώτημα λοιπόν είναι: «θα εντάξετε στο νέο ΓΠΣ της πόλης, που για να ξαναλλάξει θα περάσουν πάλι άλλα 100 χρόνια και θα έχουμε όλοι πεθάνει, το νέο λύκειο στο βόρειο μέρος της πόλης;» Απαντήστε μας υπεύθυνα εσείς ο ίδιος κύριε Δήμαρχε!! 

 

ΥΓ.: Κύριε αντιδήμαρχε, ο μοναδικός αντιδήμαρχος που προώθησε το αίτημά μας σοβαρά ήταν  ο  κ. Αμέντας Ισίδωρος. Οι υπόλοιποι, μετά συγχωρήσεως, ξύνανε τα νύχια τους. Δε θα ξεχάσω πως σε συνάντηση που έκανε η Επιτροπή Αγώνα  παρούσης  της Δ/ντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Βλυσσίδου και του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας λέγατε να παρακαλέσουμε κάποιο εφοπλιστή  να μας χρηματοδοτήσει τη δημιουργία  μελέτης για την κατασκευή του σχολείου ή μήπως ξεχάσατε ότι  η δωρεά του οικοπέδου των 8 στρεμμάτων στην Αγία Τριάδα ήταν με ημερομηνία λήξεως την οποία αφήσατε να παρέλθει και να χαθεί η δωρεά.

Τέλος όλες οι δυσκολίες  που αναφέρονται στην επιστολή σας στο χώρο της Παιδείας δεν θα υφίσταντο σήμερα αν ορισμένοι ανεγκέφαλοι της Αυτοδιοίκησης και του συνδικαλιστικού χώρου της Β/θμιας Εκπαίδευσης  δεν μετέτρεπαν το σύγχρονο κτίριο, που κατασκευάστηκε με όλες τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει την Επαγγελματική Εκπαίδευση,  κατ’ αρχάς σε Πολυκλαδικό Λύκειο  και κατόπιν σε 2 Γενικά Λύκεια. Να  επισκευαστεί κατόπιν  το σημερινό Επαγγελματικό Λύκειο και να ζητάτε (ίσως δίκαια) αμέσως μετά να κατασκευαστεί νέο λύκειο στα Λωλόδεντρα. Μετά από όλα αυτά ποια εμπιστοσύνη θέλετε να έχουμε στις ενέργειές σας ως τοπική αυτοδιοίκηση;                                      

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ