23.3.2016 10:14

Υπάρχει και αυτή η εκπαίδευση.

Παραπονιόμαστε συχνά για το επίπεδο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, για τα λιγοστά χρήματα που δίνει το Κράτος στην παιδεία, για την αδιαφορία ορισμένων εκπαιδευτικών και για τις ελάχιστες τελικά γνώσεις που λαμβάνουν τα παιδιά μας από το σχολείο.

Εκτός όμως από αυτή την πλευρά της εκπαίδευσης υπάρχει και η άλλη, η φωτεινή, η παράδειγμα προς μίμηση, που αποτελείται από εξαίσιους εκπαιδευτικούς που στόχο έχουν όχι μόνο να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα αλλά να τα βοηθήσουν να εξελιχθούν σε σωστούς αυριανούς πολίτες.

Προσωπικά γνωρίζω πολλούς τέτοιους εκπαιδευτικούς που καθημερινά μοχθούν για να προσφέρουν κάθε είδους γνώση και εμπειρία στα παιδιά. Είναι συνήθως νέοι άνθρωποι με πενιχρούς μισθούς αλλά απίστευτη όρεξη για δουλειά που χρησιμοποιούν νέες μεθόδους διδασκαλίας οι οποίες δεν περιορίζουν το μάθημα μόνο μέσα στην τάξη αλλά δίνουν την ευκαιρία στο μαθητή να έρθει σε επαφή με το πραγματικό περιβάλλον της ζωής.

Είναι εκπαιδευτικοί  που υλοποιούν πάντα με επιτυχία κάθε εκπαιδευτική δράση που θα αναλάβουν και που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να «σπαταλήσουν» το απόγευμά τους ή την Κυριακή τους προκειμένου να καθαρίσουν με τα παιδιά ένα δάσος, να πραγματοποιήσουν πρόβες για μια παράσταση, να κάνουν ένα περιβαλλοντικό περίπατο, να επισκεφτούν ένα μουσείο, να ξυπνήσουν πολύ πρωί προκειμένου να προετοιμάσουν στο σχολείο πρωινό μαζί με τα παιδιά ώστε να μάθουν αυτά να είναι ανεξάρτητα και αυτόνομα.

Όλοι αυτοί οι δάσκαλοι, οι  νηπιαγωγοί και οι καθηγητές ζουν ανάμεσά μας, περνούν χρόνο με τα παιδιά μας, τα μαθαίνουν γράμματα και όχι μόνο και όλοι εμείς οφείλουμε να τους εμπιστευτούμε και να τους ευχαριστήσουμε που συμβάλλουν και αυτοί στο βαθμό που τους επιτρέπεται στην διαμόρφωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα των παιδιών μας.      

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ