6.3.2019 17:16

Τρεις Δήμοι η Κεφαλονιά κι εδώ επιμονή τα πάντα στο κέντρο!

Να θυμίσουμε τη στάση του καθενός.

Ο «π», μολονότι φωνάζει με συνέπεια ότι έχουμε αφήσει στο έλεος του Θεού όλη την πλην κέντρου Χίο, τάχθηκε υπέρ του ενιαίου Δήμου όταν άνοιξε η συζήτηση.

Το έκανε συνειδητά γιατί πιστεύει ότι θα στηθούν δυο πολύ αδύναμοι Δήμοι, βορά και νότου, τόσο σε πληθυσμό όσο και σε διοικητική δομή.

Να θυμίσουμε όμως ότι τη λογική του ενιαίου Δήμου υπερασπίστηκαν δημοτική αρχή και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας ότι, αν ο Δήμος σπάσει, δεν μπορεί να γίνει σε πάνω από δυο κομμάτια.

 Και τελικά η Κεφαλονιά ή η Κέρκυρα γίνονται τρεις δήμοι… Ποιος φέρει σήμερα την ευθύνη γιατί δεν συζητήθηκε επαρκώς με όλα του τα δεδομένα το ενδεχόμενο διάσπασης και της Χίου σε δυο ή τρεις δήμους;

Θα το επαναλάβουμε: είναι ρίσκο υψηλού επιπέδου η Χίος να περάσει σε νέες χωρικές μεταβολές. Είναι ταυτόχρονα αδιανόητο να συνεχίζεται η σημερινή πολιτική προσήλωσης τα πάντα να γίνονται στο κέντρο.

Κανένας σχεδιασμός για την περιφέρεια. Σκόρπια μικρά έργα, ασύνδετα, αδύναμα να αντιστρέψουν τη φθορά της. Τα χωριά μαραίνονται και μαζί τους ενταφιάζεται η προοπτική ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, εκτός κι αν υπάρχει κανείς που να τις ορίζει πέριξ της πλατείας Βουνακίου.

Οι κάτοικοι των χωριών το διαπιστώνουν και θα ζωντανέψουν το αίτημα διάσπασης σε μέλλοντα χρόνο. Με ένα λάθος θα επιδιώξουν να καλύψουν ένα άλλο λάθος. Γιατί κανένας δεν τους παρουσιάζει ένα σχέδιο διάσωσης.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ