27.8.2013 18:24

Τολμάμε;

Τολμάμε να απαιτήσουμε από το σύνολο  της άρχουσας τάξης νησιού μας  να καταρτίσουν ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΕ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ για τον τόπο μας; Στη νεολαία μας να βρει δουλειά αξιοπρεπή και ικανοποιητικά αμειβόμενη και να μην σκέπτεται να  μεταναστεύσει σε άλλη γη και άλλα μέρη. Θα κάνουμε  πράξη επιτέλους  μια παλιά μας πρόταση για Παγχιακό Συνέδριο Πλοιοκτητών και Επιχειρηματιών για ΔΟΥΛΕΙΑ  σε  Χίους που τώρα βγαίνουν στην αγορά ή είναι μακροχρόνια άνεργοι; Συγκεκριμένα σχέδια προτάσεων για προγράμματα καλλιέργεια γης, κτηνοτροφίας, αλιείας, μελισσοκομίας. Να δουλέψουν νέοι μας; Για μικρές ή μεγάλες βιοτεχνίες  κυρίως μεταποίησης  και εμπορίας Χιακων προϊόντων;

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!! Να αγωνιούμε για τα παιδιά μας  εάν θα προσληφθούν για ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΕΟΙ (καθόλου υποτιμητική η εργασία) ή στα προγράμματα ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ δηλαδή, η ψευδαίσθηση του διμηνίτη δημοσίου υπαλλήλου! ΤΟΛΜΑΜΕ;  Ένα ερώτημα που χρειάζεται  όχι συνθήματα και διαδηλώσεις (εύκολο να γκρινιάζεις ) αλλά  που προσφέρει την  χαρά τής Δημιουργίας!

ΤΟΛΜΑΜΕ Χιώτες και Χιώτισες; ΝΑΙ την εποχή της βαθειάς οικονομικής κρίσης να ΠΡΑΤΟΥΜΕ και όχι να ΛΕΓΟΥΜΕ στους καφενέδες.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ