24.11.2019 23:32

Το παραμυθάκι των προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης και ο Παπά Αντώνης

Δεδομένο για τους Δημοσιογράφους ότι σε κρίσιμες καταστάσεις για τον τόπο και την πατρίδα οφείλουν να καταθέτουν την άποψή τους αφού προηγουμένως ακούσουν από την πιο εμπεριστατωμένη μέχρι την πιο απλοϊκή ακόμη και λαϊκίστική πρόταση επί σοβαρών θεμάτων.

Μετά την πάροδο 5 ημερών και έχοντας ακούσει σειρά επιχειρημάτων στέκομαι σε ένα από αυτά. Στο παραμύθι ότι η Ν.Δ. προεκλογικά δεσμεύτηκε για κλειστά κέντρα και πλέον ως Κυβέρνηση έρχεται να τα υλοποιήσει όπως έκανε με το άσυλο, τον αντικαπνιστικό και τη μείωση της φορολογίας.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Όποιος επιχειρεί να βάλει στην ίδια ζυγαριά άσυλο και αντικαπνιστικό νόμο με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, δεν είναι απλά βλάκας, είναι επικίνδυνος βλάκας. Όχι επειδή στερείται λογικής, αλλά επειδή επιχειρεί να αποδώσει την ίδια βαρύτητα σε νομοθετήματα κοινωνικού χαρακτήρα με την διαχείριση εθνικών ζητημάτων που άπτονται της εθνικής ασφάλειας και άμυνας.

Δεύτερο κρατούμενο. Διαβάζω αναλύσεις, άκουσα και τον Νότη Μηταράκη καμιά δεκαριά φορές να λέει το περίφημο: «Η Ν.Δ. υποσχέθηκε κλειστά κέντρα και η Ν.Δ. ότι υποσχέθηκε αυτό κάνει». Μόνο που όσοι είναι υπέρμαχοι ενός τέτοιου επιχειρήματος ξεχνούν να μας πουν το εξής: Κλειστό κέντρο με την έννοια του περίφραχτου χώρου ή κλειστό κέντρο με την έννοια των περιορισμών της ελευθερίας των ατόμων που βρίσκονται μέσα σε αυτά; Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος ο νόμος. Αιτούντες άσυλο δεν μπορούν να κρατηθούν πέρα των 25 ημερών και αυτό με αιτιολογημένη απόφαση.

Τρίτο κρατούμενο. Μήπως η Ν.Δ. που χτύπησε ανελέητα – και δικαίως σε ένα βαθμό- τον ΣΥΡΙΖΑ, υποσχέθηκε προεκλογικά υπερδομές των 7.000 ατόμων; Υποθέτω ότι αν είχε αναφέρει τον συγκεκριμένο σχεδιασμό τώρα θα έψαχνε τα ποσοστά της κάπου μεταξύ Χαλκειούς και Πιτυούς.

Τέταρτο κρατούμενο. Μία πλήρως οργανωμένη δομή 7.000 ατόμων δεν συνιστά απλά δομή. Συνιστά μία νέα πόλη (για τα τοπικά δεδομένα). Όσοι λοιπόν φαντάζονται ότι 7.000 ψυχές θα μείνουν εκεί για 2-3 χρόνια και μετά ο χώρος θα στεγάσει Δικαστικές Φυλακές, που θα διευκολυνθούν μάλιστα με την ταχεία κατασκευή νέου δρόμου από τον περιφερειακό της πόλης απευθείας στο Αίπος, δεν λένε απλά ψέματα. Υποτιμούν τη νοημοσύνη των Χιωτών.

Πέμπτο και τελευταίο. Το βράδυ του Σαββάτου, όσοι βρέθηκαν στο Πιτυός, πήραν μία γεύση για τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Στην πόλη η θερμοκρασία στους 19 βαθμούς, στο Πιτυός μόλις 5. Όσοι ονειρεύονται τη διαμονή ανθρώπων, είτε λέγονται μετανάστες και πρόσφυγες, είτε λέγονται κρατούμενοι φυλακών, σε αυτή την περιοχή είναι απλά εγκληματίες.

Και κάτι ακόμα: Ας προσγειώσει κάποιος τους κυρίους του Παρατηρητηρίου. Γελάει όλη η Χίος μαζί τους, αποδίδοντας στον Παπά Αντώνη τον τίτλο του ρατσιστή, στην Σπυριδούλα Σταυράτη παράβαση καθήκοντος (εδώ γελάμε όσοι γνωρίζουμε τον αγώνα της Εισαγγελίας ενάντια σε τέτοια φαινόμενα) και στην Αγγελική Πάμπαλου τον τίτλο της κατηγορούμενης για ρατσισμό επειδή ανέγνωσε μία επιστολή.

Καλή εβδομάδα…

Υ.Γ.: Μου έλεγε σήμερα άτομο από το περιβάλλον Μηταράκη ότι αν τελικά πετύχει ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης τότε ο Μηταράκης θα γευτεί μόνος του τη δόξα της επιτυχίας. Κι εγώ που πίστευα ότι ζητούμενο είναι η πρόοδος του νησιού. Στο μεταξύ ας μην τρέφει κανείς αυταπάτες. Αυτός ο σχεδιασμός θα πάει από κει που ήρθαν και οι άλλοι. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ