24.10.2017 11:33

Τι λέτε κ. δήμαρχε; Υπάρχει θέση στο Γ.Π.Σ. για το νέο λύκειο στο βόρειο μέρος της πόλης;

Ήταν 2006 όταν  μία  ομάδα γονέων που ενδιαφερόμαστε για την τραγική κατάσταση των παιδιών του βόρειου μέρους της  πόλης που πήγαιναν  λύκειο στην άλλη άκρη αυτής, ξεκινήσαμε  την προσπάθεια να μεταφερθεί ένα από τα 2 λύκεια (1ο και 3ο) που συστεγάζονται στον Καμμένο Πύργο (εργατικές κατοικίες) και να  στεγαστεί στο βόρειο μέρος της πόλης  σε σύγχρονο σχολικό κτίριο που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 8 στρεμμάτων που παρεχώρησε τότε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χίου κυρός Διονύσιος.

Δεν θα αναφερθώ στους λόγους που  καθιστούσαν αναγκαία και επέβαλαν τη δημιουργία αυτού του λυκείου, το οποίο αναγκαστικά ονομάσαμε 4ο για να ικανοποιήσουμε και να ξεπεράσουμε τις αρνήσεις κάποιων  κύκλων εκπαιδευτικών, μιας και οι 2.500 υπογραφές κατοίκων που συγκεντρώθηκαν από μόνες καθιστούν ευδιάκριτο το λόγο που πρέπει να γίνει το νέο σχολείο στην περιοχή και σε σημείο που να εξυπηρετεί τα παιδιά όλων των συνοικιών, από το Λατόμι μέχρι το Φρούριο και από το Φραγκομαχαλά μέχρι το Νοσοκομείο.

Σήμερα, εν έτη 2017, θέλω να ενημερώσω τους αρμόδιους που είναι υπεύθυνοι να ικανοποιήσουν το αίτημα πως η Επιτροπή Αγώνα υπάρχει και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να επανέλθει στις επάλξεις. Απλά η οικονομική κατάσταση της χώρας το καθιστά δύσκολο τώρα. Την ποιότητα της γνώσης που παρέχεται στα παιδιά μας, την καθημερινότητά τους και την ηρεμία των οικογενειών τους θα την προστατέψουμε και δεν θα τα αφήσουμε στα χέρια κανενός που μας διοικούν, αφού  με παλαιότερες αποφάσεις ανάγκασαν  τα παιδιά μας να σέρνονται μέσα στους δρόμους για  να φθάσουν στα σχολεία τους. (Λάθος χωροταξική κατανομή των λυκείων.)

Σήμερα αυτό που μου κάνει αρνητική εντύπωση είναι η ανησυχητική σιωπή που υπάρχει στο Δήμο Χίο σχετικά με τη δημιουργία λυκείου στο βόρειο μέρος της πόλης τώρα που συζητείται ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός της Χίου. Γνωρίζω πως η έλλειψη φαντασίας χαρακτηρίζει τις περισσότερες αυτοδιοικητικές εξουσίες, της οποίας θύματα είμαστε όλοι.

Όμως η δημιουργία νέου λυκείου στο βόρειο μέρος της πόλης είναι μεγάλη αναγκαιότητα για τα παιδιά του λυκείου  και περιμένουμε από τον κ. δήμαρχο να τοποθετηθεί  επί του γνωστού  αιτήματος 2.500 κατοίκων, τώρα που ο ΓΠΣ είναι στα σκαριά και οι προθεσμίες πλησιάζουν επικίνδυνα στο τέλος τους. Έτσι δεν είναι κύριε δήμαρχε; Απαντήστε μας λοιπόν!

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ