25.7.2017 11:11

Τα νοσοκομειακά ... απόβλητα, αν θέλουμε να πάμε κάπως παρακάτω

Η διαφωνία ή η διαφορετική άποψη θρέφει την κοινωνία. Μέσα από αυτή θα ξεπηδήσει η βέλτιστη επιλογή, εκείνη που θα οδηγήσει στην πρόοδο. Στο τέλος μιας διαδρομής διαφωνιών, για τους τόπους όπου έχει γίνει αντιληπτή η αξία της διαφωνίας, υπάρχει η συλλογική κατανόηση της σύγκλισης και της κοινής αποδοχής μιας ευρύτερης λύσης.

Στη χώρα μας, βέβαια, και ειδικά στη Χίο, θεοποιήσαμε τη διαφωνία. Διαφωνούμε για να επιβιώσουμε κι όχι για να βελτιωθούμε. Την κάναμε αυτοσκοπό, διαχωριστική γραμμή πολιτικών και τελικά μόνιμη διαχωριστική γραμμή, η οποία σπάνια οδηγεί σε συγκλίσεις ακόμα και για θέματα όπως η υγεία.

Όσα ζούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή την πτώση τμήματος ψευδοροφής στην Παθολογική Κλινική είναι απολύτως ενδεικτικά της αντίληψης μας για τη διαφωνία. Από πού να το πιάσει κανείς; Και στο μικρόκοσμο των τοπικών Μέσων να σταθεί, θλίψη θα αποκομίσει. Έτυχε οι ... κεραίες του «π» να συλλάβουν ακαριαία το συμβάν, βγήκαν ορισμένοι να χαρακτηρίσουν το περιστατικό ... πταίσμα. Κι έτρεχαν ύστερα να καλύψουν πώς γίνεται ένα πταίσμα να αδειάζει άρον – άρον νοσοκομειακούς θαλάμους. Αλλά ας πάμε στα ουσιαστικότερα.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου αναζητεί επείγουσες λύσεις. Προκειμένου να κρύψει όμως ευθύνες χρονοκαθυστέρησης στην επεμβατικότητα της, επιλέγει να δώσει τροφή στη δημόσια συζήτηση τις προ διετίας πιθανές ευθύνες του προηγούμενου διοικητή. Ακόμα πιο ... προχωρημένα ο κυβερνητικός βουλευτής αναζητεί πολιτικές και ποινικές ευθύνες προ πενταετίας σε μια από τις δεκάδες Εξεταστικές Επιτροπές. Σαν έτοιμοι από καιρό για καυγά ο πρώην διοικητής του «Σκυλιτσείου» μεταφράζει την πτώση της ψευδοροφής ως τη δική του ευκαιρία να απολαύσει την εκδίκηση ως ένα παγωμένο πιάτο κι ο βουλευτής της αντιπολίτευσης να ευθυγραμμιστεί με τη γενική πολιτική κατεύθυνση της Ν.Δ. και να απαιτήσει επέμβαση της Δικαιοσύνης. Και οι ασθενείς; Ποιο ρόλο έχουν οι ασθενείς;

Προς το παρόν κομπάρσου. Αν ποτέ το θέατρο μεταβίβασης της ευθύνης ολοκληρωθεί ή πιο καλά όταν οπισθοχωρήσει η επικαιρότητα του, τότε ίσως κάποιοι να σκεφτούν ότι η πτώση της ψευδοροφής χωρίς τραυματισμό ήταν το ... λαχείο όλων αυτών να πάρουν – χθες -  συγκεκριμένη δέσμευση άμεσης χρηματοδότησης κι εκκίνησης των εργασιών ανακατασκευής της Παθολογικής πτέρυγας. Στο μεσοδιάστημα όλα θα βολευτούν, φτάνει να υπάρχει καλή διάθεση.

Τα νοσοκομειακά ... απόβλητα των συμπεριφορών όσων σαν γύπες έπεσαν πάνω στο «Σκυλίτσειο» είναι καιρός να τα αποβάλλουμε. Σε ζητήματα υγείας η διαφωνία για λόγους ... αρχής είναι ενέργεια απερίσκεπτη. Αν κατατίθεται έχει νόημα μόνο για την αναμενόμενη σύγκλιση. Κι εδώ, ως τώρα, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ