25.5.2021 23:04

Τα μαύρα "αγγούρια" του ΔΕΔΔΗΕ στον Βροντάδο

Κατ' αρχάς ζητώ την κατανόησή σας για τον “προκλητικό” τίτλο. Κατά δεύτερον να εξηγήσω τί σημαίνει ΔΕΔΔΗΕ, πού ανήκει και ποιός ο προορισμός του.

 ΄Εχουμε και λέμε λοιπόν:

ΔΕΔΔΗΕ σημαίνει Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Είναι Ανώνυμη Εταιρεία, θυγατρική της ΔΕΗ Α.Ε. Και, όπως η ίδια η Εταιρεία γράφει στο Προφίλ της, “Αποστολή και όραμά της είναι η ανταπόκριση στις προσδοκίες των Πελατών της (το πι το γράφει με κεφαλαίο προφανώς για τονισμό) και η συνεισφορά της στην ανάπτυξη και την ευημερία των συμπολιτών, πάντοτε, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον”.

   ΄Αραγε, στα πλαίσια υλοποίησης αυτής ακριβώς της αποστολής του, ο ΔΕΔΔΗΕ, μόλις προ ημερών, φρόντισε να “φυτεύσει” δυό τεράστια μαύρα “αγγούρια” (στύλους) στο μέσον της μικρής πλατείας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” γνωστότερης ως “στάση Πούλου”;

   ΄Ετσι φανερώνει και μάλιστα “ΕΜΠΡΑΚΤΑ” τον διακηρυγμένο σεβασμό του “προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον”;

    Μετά από κάτι τέτοια, γιατί απορούμε και δυσανασχετούμε για την ασέβεια μικρών και μεγάλων που επιδεικνύουν προς τον δημόσιο χώρο και την καθημερινή βεβήλωση τοιχείων, πάρκων, δρόμων, καθρεπτών και σημάτων κυκλοφορίας, ακόμη και ανδριάντων, Μνημείων και κτιρίων (Δημόσιων και ιδιωτικών);

    Η μικρή αυτή Βρονταδούσικη πλατεία, (πρώην αλάνα) είναι ο χώρος όπου, για λίγο, ξαπόστασαν οι άνδρες που ελευθέρωσαν τη Χίο το 1912 στην πορεία τους προς το Αίπος για την, επ' αυτού, κρίσιμη μάχη με τους Τούρκους.

    Γι' αυτό και έλαβε το όνομα “ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”.

 Οι υπεύθυνοι του ΔΕΔΔΗΕ και βεβαίως ο (κατά νόμον) ιδιοκτήτης Δήμος ας πράξουν τα δέοντα, κατά που υποδεικνύει η Εθνική συνείδηση και η περιβαλλοντική-αισθητική ευαισθησία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ