2.4.2015 14:30

Το σύνδρομο της ύβρεως

Παλαιότερα το παρουσίασα στον Χιώτικο τύπο, ως ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο καθένας έλεγε τη γνώμη του και τη θεωρούσε ΔΟΓΜΑ. Άμα σου λέω ΕΓΩ. Αυτή είναι  η Αλήθεια η μοναδική. Κουβέντα δεν χωρούσε. Τα όσα παρακωλυθώ τους τελευταίους μήνες μέχρι αρχές Απριλίου στα διάφορα «πάνελ στην τηλεόραση» και στις ανακοινώσεις κομμάτων με πείθουν ότι διάγουμε την περίοδο που πάσχουμε από το σύνδρομο της ύβρεως. Δογματίζουμε ασύστολα. Είτε ΑΡΙΚΣΤΕΡΑ είτε ΔΕΞΙΑ. Πας μη Έλλην βάρβαρος όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας αντίπαλος. Αυτή κι αν είναι βρισιά

Θυμάμαι 500 χρόνια πριν τον Δαρβίνο, στα υπέροχα που είχε πει για τη διαφορά και το δικαίωμα στη… διαφωνία. Το παραμυθάκι του ο καθένα και τέλος. Αριστερό δεξιό και λίγο κέντρο. ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι η επιστήμη του …προβλέπειν και η τέχνη του εφικτού, λέει η πολιτική ορολογία  παλιά παγκοσμίως.

Πολλά επαληθεύονται από όσα έχουν  γραφεί. Το πρωί πήρα  τη σύνταξη μου, λίγο μειωμένη μου κάνεις δεν μου εξήγησε γιατί. Πολλά περίμεναν  πολλοί από τη νέα διακυβέρνηση. Λίγα βλέπουν. Και το κυριότερο μερικοί όροι αλλάζουν όνομα. Κάνουμε η κάναμε διαπραγμάτευση; Ο καθένας τα δικά του. Όλοι μας χρεωστάνε. Εμείς δεν χρωστάμε πουθενά. Ξαναγυρνάμε βλέπω σε παλιούς διχασμούς και θλίβομαι, διότι πάντα παραμένω λάτρης της ιστορίας. Μισητή συνηθείας. Αλλά απαραίτητη σε μια χώρα  που υπέφερε και υποφέρει από τα λάθη της. Έλληνες, ενωθείτε, συζητήστε, βρείτε κοινούς στόχους. Σαν χώρα της Ε.Ε, πρέπει να διατηρήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε ΟΡΘΑ τον πλούτο μας. Και έχουμε και ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Αρκεί να είμεθα ενωμένοι μια γροθιά. Υπάρχουν τόσα άλλα να μαλώνουμε, να διαφωνούμε. Για τη Χίο μας, για την Ελλάδα μας. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ