15.9.2013 20:22

Στέγη Μ. Τσάκου: Φάρος στη σκοτεινή πραγματικότηα

Σε τούτες τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα και οι γονείς κάθε οικογένειας αγωνιούν για το μέλλον και την τύχη των παιδιών τους, ήρθε να λάμψει σαν φάρος μέσα στο σκοτάδι της ανέχειας, εκεί στα Καρδάμυλα, το φως της προσφοράς στον συνάνθρωπο, της γενναιοδωρίας και της μεγαλοσύνης της ανθρώπινης ψυχής, η λειτουργία της μαθητικής στέγης Μαρίας Τσάκου.

 Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, πήρε στο «καράβι του» 16 νεαρούς, για να τους οδηγήσει με τη σοφία του και τις οικονομικές δυνατότητες που διαθέτει στους δρόμους της επιτυχίας.
 Η ενέργειά του αυτή έχει τεράστια σημασία, θα μπορούσα να πω εθνική. Πράξη που θα έπρεπε να γίνει από την επίσημη πολιτεία, πραγματοποιείται σήμερα μέσα στη μίζερη πραγματικότητα, από την οικογένεια Τσάκου.
 
 16 παιδιά,  άριστοι μαθητές από φτωχές οικογένειες, τα παίρνει στην αγκαλιά της  και τους δίνει όλες τις δυνατότητες να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες που διαθέτουν, να γίνουν επιστήμονες, να καταξιωθούν και να προσφέρουν στην ανάπτυξη του τόπου.
 Σαν δάσκαλος  ενός από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Σπίτι της Μαρίας, εκεί που γνώρισα την άψογη οργάνωσή του σε ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο θα ενισχύει την προσπάθεια των παιδιών να αριστεύσουν, με κάνει ακόμη πιο σίγουρο γι’ αυτό η παρουσία σε αυτό ενός ξεχωριστού ανθρώπου. Ένας «άγγελος»  που λες και τον άφησε στο πόδι της πριν φύγει η Μαρία Τσάκου. Μια «μάνα» για όλα τα παιδιά.    Προσωποποίηση της αγάπης και της προσφοράς. Η Κυρία Τούλα Καραμανή.
Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ