26.6.2021 12:53

Όχι στα Ναρκωτικά, ναι στην επάνοδο στη ζωή

Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και κάθε είδους εξαρτησιογόνων ουσιών και αποτελεί ακόμα μία ευκαιρία για την προώθηση μηνυμάτων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η χρόνια μάστιγα των ναρκωτικών. Είναι βέβαιο ωστόσο ότι αυτό το μείζον και αυξανόμενο πρόβλημα δεν εξαντλείται με ευχολόγια και επαναλήψεις γνωστών παραινετικών μοτίβων. Χρειάζεται ουσιαστική αυτοκριτική εκ μέρους όλων  για τα αίτια αυτής της σοβαρότατης κοινωνικής ασθένειας που πλήττει τη νεολαία μας, το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας.

Η ραγδαία αύξηση των χρηστών φανερώνει την ανασφάλεια, την απελπισία, το φόβο εξαιτίας της αβεβαιότητας που σκιάζει το μέλλον, την έλλειψη ανθρωπιστικής παιδείας και  τη γενικότερη κρίση πολιτισμού που χαρακτηρίζει την εποχή μας.

Έτσι λοιπόν ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας όλης της κοινωνίας έναντι του ίδιου του εαυτού της. Για το λόγο αυτό χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, μιας και το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι συλλογικό και δεν εξαλείφεται σε μία μέρα. Απαιτεί καθημερινές μάχες, διαρκή προσπάθεια και αδιάλειπτη ενεργοποίηση. Η πρόληψη είναι η πυξίδα που πρέπει να οδηγεί τα βήματά μας σε συνδυασμό με την αγάπη για όσους δοκιμάζονται αλλά και με θεραπευτική φροντίδα προκειμένου να ενδυναμωθούν οι προσπάθειες τους για επανένταξη, δημιουργία και ελπίδα.

Μαζί λοιπόν με όλα αυτά τιμούμε αυτόν τον αγώνα και αυτήν την προσπάθεια για επάνοδο στη ζωή. Ο Δήμος Χίου μέσα από τις δομές και τις υπηρεσίες του εργάζεται αποφασιστικά για μια κοινωνία με ευκαιρίες για όλους, προβάλλοντας τον ποιοτικό τρόπο ζωής, για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας, για τα όνειρα της νεολαίας μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ