26.7.2021 12:03

Πολλαπλασιασμός Τουριστικού και Κοινωνικού Προϊόντος

Α) Το κλείσιμο της Προκυμαίας και η αναβάθμιση του Περιφερειακού

Αρκετό διάστημα πριν: ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου κ. Π. Βατούσης ενεργοποίησε απόφαση του Λιμενικού Ταμείου για το κλείσιμο της κυκλοφορίας στην Προκυμαία από Βορρά προς Νότο ορισμένες ημέρες και ώρες.

Παρά το μερικό κλείσιμο: το αποτέλεσμα τον δικαίωσε πανηγυρικά.

Η Προκυμαία: (πεζοί και καθήμενοι) ανάσανε, οι επισκέπτες ένιωσαν ότι κάποιος τους υπολογίζει, η όλη εικόνα θετική 100%.

Το «πείραμα» φάνηκε ότι: μπορεί και πρέπει να επαναληφθεί ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ, σε συνδυασμό με τη χρήση και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του Δημοτικού Περιφερειακού δρόμου της Πόλης.

Για το τελευταίο χρειάζεται: Η Πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτικών Παρατάξεων στο Υπουργείο Υποδομών, ώστε: μικρό τμήμα του Ταμείου Ανάκαμψης να δοθεί και στο νησί μας.

Την όλη προσπάθεια: πρέπει να στηρίξουν η Περιφέρεια, ο Βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπουργός Χίου Ν.Δ. μαζί με τους Φορείς Χίου και Αθηνών.

B) Η όμορφη παραλία της Αγ. Φωτιάς και του Αγ. Γιάννη...και οι Υπηρεσιακές Διαρροές…

Ντόπιοι και επισκέπτες: το περισσότερο διάστημα του χρόνου την επισκέπτονται, διαμένουν ή εργάζονται, ώστε: να παραμείνει ο χώρος σε ικανοποιητικό επίπεδο και να διασφαλίζονται τα δικαιώματα ΟΛΩΝ, σε ησυχία, ηρεμία, αναψυχή, κολύμβηση, χρήση ήπιων θαλάσσιων μέσων μετακίνησης (κανό κλπ.).

Ο τοπικός σύλλογος «Καμάρι» προβλέποντας την αύξηση ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων, ενημέρωσε έγκαιρα τις Υπηρεσίες (Τροχαία - Πυροσβεστική - Κτηματική και Δήμο) ώστε, από τη μία ο χώρος που θα παραχωρηθεί να είναι ο ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ και οι Υπηρεσίες που θα προσφέρονται: ομπρέλες, ξαπλώστρες, εστίαση και καφέ, οι σωστές. Και από την άλλη: έθεσε θέμα αγοράς και αξιοποίησης με συγκεκριμένο τρόπο κεντρικού ακινήτου για στάθμευση και αναψυχή.

Επιπλέον: ζήτησε να ελεγχθεί η εφαρμογή των αδειών που χορηγήθηκαν επιτόπου, ώστε να μην υπερβαίνονται οι ΑΔΕΙΕΣ και να μην αναπτύσσονται ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, π.χ. εκκωφαντική μουσική κλπ..

Ωστόσο: οι διαμένοντες διαπιστώνουν και ενημερώνουν για έντονη δραστηριότητα ορισμένων επιχειρήσεων, π.χ. μάζεμα υπεράριθμων ομπρελών και ξαπλωστρών - συμπωματικά (;;) λίγο πριν εμφανισθούν τα κλιμάκια ελέγχου των Υπηρεσιών…

Παρακαλούνται οι κ.κ. Διευθυντές: να μεριμνήσουν για τον μηδενισμό των… ΔΙΑΡΡΟΩΝ, εκτός κι αν τσιλιαδόροι δρουν ανεξέλεγκτα, οπότε χρειάζεται η χρήση του αρχικοριού της ΕΥΠ;;

Υ.Γ. Η Τροχαία κάνει εξαιρετική δουλειά, παρ’ ότι: δε διαθέτει ΓΕΡΑΝΟ. Μήπως η Δημοτική Αρχή θα βοηθήσει ώστε η παράνομη στάθμευση να γίνει στάθμευση στους Δημοτικούς χώρους;

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ