16.6.2016 12:14

Πανελλαδικές τέλος...τώρα μηχανογραφικό!

Πριν λίγες ώρες άνοιξε το σύστημα κατάθεσης μηχανογραφικών για τους τελειόφοιτους της Γ’ Λυκείου και την Παρασκευή  17 Ιουνίου σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών. Διανύουμε μια απο τις δυσκολότερες περιόδους στην αγορά εργασίας και μπροστά μας βρίσκουμε καθημερινά παραδείγματα πτυχιούχων που δεν ακολουθούν επαγγέλματα σχετικά με αυτό που έχουν σπουδάσει.

Δεν είναι μόνο οι Έλληνες που αγωνίζονται να βρουν δουλειά… Παντού στον κόσμο τα εργασιακά δεδομένα αλλάζουν γιατί, απλά, αλλάζουν οι εποχές, οι συνθήκες, η τεχνολογία προχωράει, οι ανάγκες εξελίσσονται. Παρατηρούμε τεράστιες αλλαγές στη ζήτηση εργασίας από χώρα σε χώρα – ανάλογα με την παραγωγικότητα, τη βιομηχανία, τον ρυθμό ανάπτυξης, τις παγκόσμιες τάσεις στην οικονομία και ένα γεγονός που δεν πρέπει να αγνοήσουμε είναι ότι η αγορά εργασίας έχει γίνει παγκόσμια και δεν είναι λίγοι οι πτυχιούχοι που καταφεύγουν στο εξωτερικό για να εργαστούν στο αντικείμενο τους.

Με την ευκαιρία της περιόδου συμπλήρωσης των μηχανογραφικών από τους τελειόφοιτους ας δούμε μια πολύ πρόσφατη έρευνα για τα  επαγγέλματα που φαίνεται να έχουν μέλλον και αυτά που πρέπει να αποφύγουν. Η έρευνα στηρίζεται σε στοιχεία των χωρών του Ο.Ο.Σ.Α. (πηγή: forbes.com, careerbuilder.com, dailyfinance.com)

Οι επιστήμες οι οποίες παρουσιάζουν ανοδική τάση στην Αγορά Εργασίας είναι οι Οικονομικές και Χρηματοοικονομικές σχολές, τα τμήματα πληροφορικής και προγραμματισμού, ενώ μεγάλη ζήτηση υπάρχει και για τις σχολές μηχανικών, ιατρικών επιστημών καθώς επίσης και γι'αυτές των θετικών επιστημών.

Το αποτέλεσμα αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι οι τομείς της οικονομίας με  την μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια είναι το μαρκετινγκ, η επιστήμη των υπολογιστών και συγκεκριμένα οι τομείς του προγραμματισμού και βέβαια οι οικονομικές επιστήμες.

Από την άλλη, δεν φαίνεται να έχουν κάνει και την καλύτερη επιλογή, όσοι σπουδάζουν ανθρωπολογία και αρχαιολογία, φωτογραφία, καλές τέχνες, φιλοσοφία, μουσική, γραφιστική, ιστορία και αγγλική φιλολογία.

Τέλος απευθυνόμενος στους άμεσα ενδιαφερόμενους, να θυμάστε ότι όποια επιλογή και αν κάνετε τελικά φροντίστε να είστε όσο γίνεται πιο updated και να αγαπάτε αυτό που σπουδάζετε. Υπάρχουν ελπίδες γι όλους όσους γνωρίζουν και ξέρουν να κατευθύνουν τη ζωή τους στο σωστό μονοπάτι. Καλό Δρόμο!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ