20.10.2014 10:57

Παναγιώτης Καρασούλης: ο Ήρωας, ο Άνθρωπος, ο Δάσκαλος

Έχουν περάσει περί τα 30 χρόνια από τότε που γνώρισα τον αείμνη-στο, πλέον, Παναγιώτη Καρασούλη: Σε κάποια εκδήλωση αντιστασιακών με πήρε μαζί με τον αείμνηστο επίσης Αντώνη Γλύκα και με «τραπέζωσαν». Δηλαδή μου προσέφεραν γεύμα τιμώντας τη μνήμη του πατέρα μου, του Καπετάν-Γιάννη Τριπολίτη, του πρώτου Λιμενάρχη μετά την απελευθέρωση που τον τοποθέτησαν οι Αντιστασιακοί!
Έκτοτε τον συνήντησα μερικές φορές, ώσπου «χάθηκε» κάπου στην Αμερική (τώρα μαθαίνω ότι πέθανε στον Καναδά). Όπως ήδη έχω ξαναγρά¬ψει εγώ γεννήθηκα το 1941, επομένως δεν έχω μνήμες ούτε καλές ούτε κακές. Μεγάλωσα ακούγοντας το μύθο της Αντίστασης (αλήθεια σαν παραμύθι δεν είναι όλα αυτά που έκαναν οι πρόγονοί μας;) ώσπου μετά τη συνάντη¬σή μου με τους Καρασούλη-Γλύκα, πολλά πράγματα ξεδιάλυναν στο μυαλό μου (βλ. και πρόσφατο άρθρο μου: «Η ιστορία του ΕΑΜ ξαναγράφεται», Χ.Δ. 9/10/2014).
Και τώρα, τι γίνεται τώρα που οι άνθρωποι ΣΥΜΒΟΛΑ όπως οι προ-αναφερόμενοι (και βέβαια ο Ιάσων Καλαμπόκας), έφυγαν; Πώς θα αναπλη-ρωθεί το κενό που άφησαν;
Καλό ταξίδι «μπάρμπα» Παναγιώτη… Στον Παράδεισο που θα πας – και είμαι σίγουρος γι’αυτό – θα συναντήσεις τον Άγιο Πέτρο, έναν άλλο μεγάλο Αντιστασιακό, που όταν χρειάστηκε υπερασπίστηκε τον Κύριο , βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.

Αναστ. Ι. Τριπολίτης
Αγγειοχειρουργός

Υ.Γ.: Αδέλφια, Κυρίες και Κύριοι, Σύντροφοι και Συντρόφισσες (αν προτιμάτε), ΤΙΜΕΙΣΤΕ την ΜΑΡΚΕΛΛΑ την ΚΩΣΤΑΛΑ (ΦΑΡΑΚΛΑ) όσο ζει!... (την κοπέλα που έκρυβε τον ασύρματο του Καρασούλη και του Καλαμπόκα). Αν «προλάβει» να πεθάνει, τα κροκοδείλια δάκρυα θα είναι περιττά!!!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ