2.11.2020 20:10

Όταν η κακότητα και το κόμπλεξ είναι αντιστρόφως ανάλογο από το μπόι μας ….

Αίσθηση προκάλεσε πριν μερικές βδομάδες  το παράδειγμα του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος φέρθηκε ως καλός Σαμαρείτης, όταν στα όρια της Μητροπόλεώς του τραυματίστηκε σε τροχαίο «αδελφός» του –όπως τον απεκάλεσε- Επίσκοπος των ΓΟΧ.

Εκ διαμέτρου αντίθετος, Επίσκοπος νησιωτικής περιοχής- απέναντι από τα Μικρασιατικά παράλια-  ο οποίος αντί να προσανατολίζεται και να παρεμβαίνει  με κηρύγματα ενθαρρυντικά, αφυπνιστικά, ενωτικά  ως όφειλε, αναλίσκεται σε λογίδρια του… ύψους του, χτυπώντας ανελέητα κληρικούς των ΓΟΧ της περιοχής του.Και δεν επιτίθεται μόνο σε αυτούς. Αλλά και προς τους κληρικούς της Μητροπόλεως  του οι οποίοι ούτε να τον ακούσουν δεν θέλουν.

Πήγε του Αγίου Ιακώβου στον ομώνυμο ναό  της επαρχίας του και δεν μίλησε για το χάλι μας και για την απουσία της Εκκλησίας από τα προβλήματα του λαού,  αλλά θέλησε  να βγάλει προς τα έξω τα προσωπικά  του απωθημένα.

Με πληροφόρησαν αρκετοί εκ του εκκλησιάσματος  ότι στην ομιλία που έκανε κατά την λειτουργία  , εκτός των άλλων ομίλησε περί Αποστολικής Διαδοχής και κατέληξε στους…. παλαιοημερολογίτες ότι είναι ένα  τίποτα, ανίεροι, που στερούνται της Χάριτος του Κυρίου.

Πολύ λυπήθηκα.
Και λυπήθηκα φίλοι μου  ξέρετε γιατί;

Γιατί ο Επισκοπος αυτός ποιμαίνει έναν λαό που δεν έχει φανατισμούς. Ο προκάτοχος του πέρασε μια ζωή μαζί με τους θρησκευόμενους του νησιού  χωρίς να ενοχλήσει και  να προσβάλει κανέναν! Αντιθέτως τους ενθάρρυνε να κάνουν την δουλειά τους και να προσφέρουν πάντα με αγάπη  στον πάσχοντα συνάνθρωπο , Και έρχεται  τώρα αυτός και ταράζει τη ζωή κάποιων ανθρώπων με απαράδεκτο τρόπο.

Δεν  έχουν έγκυρα Μυστήρια είπε, οι παλαιοημερολογίτες!  Όλα είναι   άκυρα. Μπορεί να έχουν σεβαστούς παπάδες, συνέχισε με ύφος Οικουμενικής Συνόδου,  αλλά να μην πηγαίνετε σε αυτούς διότι είναι ανίεροι, δίχως Αποστολική Διαδοχή. 

Αφού θέλει να παριστάνει τον ξερόλα ο Άγιος  γιατί δεν μας λέει    για ποιο λόγο υπάρχουν σήμερα  και γιατί υπάρχουν οι παλαιοημερολογίτες.

Και αν είναι τόσο  τολμηρός και το σηκώνει ο οργανισμός του  ας έλθει να κουβεντιάσει μαζί μας τα της Αποστολικής Διαδοχής για να αρχίσει να ψάχνεται για την δική του υπόσταση και κανονικότητα!

 Τί κάνει  αλήθεια  την Αποστολική Διαδοχή; Μήπως η σφραγίδα και τα προεδρικά διατάγματα; Κάθε άλλο! Αυτά δεν θα μετρήσουν ενώπιον του Θεού τη μέρα της κρίσεως! Ο Κύριος θα μας ρωτήσει για τα έργα μας και τι αγγίζουν τα δάκτυλά μας! Και αν μπορέσουμε να τα απαντήσουμε άφοβα όλα αυτά τότε μπορούμε να ελπίζουμε!

Ομολογώ πως  το συμβάν αυτό στο νησί  με στενοχώρησε!  Ισως γιατί θυμάμαι έντονα   το πως συμπεριφέρθηκε ο Σεβ. Φθιώτιδος στον τραυματισθέντα αδελφό   του παλαιού! Η αντιπαραβολή με χαλά!

 Και λέγω ότι πρόκειται για  διαφορά δύο κόσμων, εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους ..

Και  είναι θέμα προς επισήμανση και διδαχή:το πως φέρθηκε ο Φθιώτιδος στον τραυματισμένο και πως ο άλλος ο κοντός, με τα κόμπλεξ και  τις αδολεσχίες του προς ανθρώπους του παλαιού της επαρχίας του που δεν τον πείραξαν!

Ένας σοφός και Άγιος  Γέροντας, ο π. Θεόφιλος Ζησόπουλος της ΛΥΔΙΑΣ, ο οποίος ανήκει πια στην θριαμβεύουσα Εκκλησία, είχε παλαιομερολογίτες που τον επισκέπτονταν για συζητήσεις, προβληματισμούς  και συμβουλές. Αυτός λοιπόν ο Άγιος και ξεχωριστός Γέροντας έλεγε  ότι ο Κύριος στην Κρίση «δεν θα ψάχνει στον λαιμό μας αν φέρουμε ταμπελάκι με το (νούμερο) 13 ή όχι.Θα ρωτήσει αν ποιήσαμε έλεος, αν δείξαμε αγάπη, αν συμπαρασταθήκαμε στους αδελφούς μας που πάσχουν …»

Αλλά πρέπει να έχεις ήθος για να τα λες αυτά!  Και ασφαλώς  να μην είσαι υποκριτής!

Λύσαμε βλέπετε όλα τα άλλα θέματα  στην Εκκλησία μας και επιλέξαμε την κατάλληλη εποχή (sic) για να επιτεθούμε στους Επισκόπους των ΓΟΧ, πολλοί εκ των οποίων αγωνιούν και αγωνίζονται με θάρρος και ομολογιακό φρόνημα για το ποίμνιό τους. Και κάνουν πράγματα που δεν

κάνουν οι Ιεράρχες της επισήμου Εκκλησίας, οι οποίοι φόρεσαν τις μάσκες, έκρυψαν τα πρόσωπα και κάθισαν στην άκρη για να …μην φαίνονται!

Είναι προτιμότερο κάποιοι Επίσκοποι να σταματήσουν τις αδολεσχίες και τα επιθετικά φληναφήματα γιατί το μόνο που θα επιτύχουν είναι να απομακρύνουν τους πιστούς και να τους οδηγήσουν σε άλλες ποίμνες.

Ας αποφασίσουν να κηρύξουν μετάνοια, ως ποτέ «τη Νινευί», ας καταναλίσκουν την φαιά τους ουσία στην εφαρμογή του θελήματος του Θεού και ας στρέψουν τα βέλη τους εναντίον των εχθρών της αμωμήτου πίστεώς μας και προς κάποιους εθνομηδενιστές και πατριδοκάπηλους, που αποφάσισαν τον αφανισμό  της Ελλάδας.Αλλά ο Θεός δεν θα τους κάνει χάρη!

Κάναμε έναν Χριστιανισμό στα μέτρα μας. Καλός ο Χριστός όταν χορταίνει τους πέντε χιλιάδες… Καλός ο Χριστός όταν θεραπεύει τους “κακώς έχοντας”… Καλός ο Χριστός όταν μας χαρίζει το θαύμα…!Καλός ο Χριστός μας όταν μας  δίνει αυτό που ζητάμε.
Αλλά “εισάγει κενά δαιμόνια” και είναι “άδικος Θεός” όταν παίρνει το φραγγέλιο, όταν ζητάει συγκυριναίους, όταν μας κερνάει από το ποτήριό Του, όταν παιδαγωγεί…!

Ιδού πως εόρτασε το ιστορικό ΟΧΙ ένας Επίσκοπος που …δεν έχει τα εχέγγυα που θέλουν οι σύγχρονοι υποκριτές οι οποίοι κρύβουν την ασχετοσύνη και την ανικανότητα τους πίσω απο τον όρο Αποστολική Διαδοχή! Ευκαιρία να μας δείξουν όλοι το πως εόρτασαν και τι έκαναν   την επέτειο του Ιστορικού ΟΧΙ! 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ