24.5.2021 13:18

Οι Σχολές (αρθρογραφίας), τα Πρόσωπα, η «συνεργασία» και η ΣΗΜΑΙΑ..!

Στην αρθρογραφία: υπάρχουν (2) δύο σχολές.

Η πρώτη: θέλει τον αρθρογράφο να λιβανίζει αυτούς που ασκούν έστω και πρόσκαιρη διοίκηση, δικαιολογώντας οτιδήποτε εσφαλμένα για να είναι αρεστός και να απολαμβάνει ειδικής μεταχείρισης ως δώρο – αντίδωρο…

Η δεύτερη: θέλει τον αρθρογράφο να ενημερώνει την κοινωνία για οτιδήποτε εσφαλμένο ή σωστό προωθείται από τα πρόσωπα που επιλέξαμε να διοικήσουν τον τόπο (για κάποιο διάστημα), που θα έχει ως επακόλουθο το κοινωνικό (και οικονομικό) όφελος ή ζημία για το κοινωνικό σύνολο.

Η στήλη: έχει επιλέξει να ανήκει στην δεύτερη, δυσκολότερη κατηγορία και επί πλέον κατά περίπτωση προβάλλει ότι θετικό υπάρχει τοπικά, ή υπερτοπικά η εφαρμογή του οποίου στον τόπο μας, θα ωφελήσει.

Από την άμισθη θητεία της επί 3 και μισό χρόνια ως άμισθος τεχνικός σύμβουλος του προηγούμενου Αντιπεριφερειάρχη και σημερινού Δημάρχου και την καθημερινή απασχόλησή της, είχε αντιληφθεί πολλά από όσα συνέβαιναν στην Νομαρχία.

Αποτέλεσμα: η μεταπήδηση των (2) δύο πρώην Αντιπεριφερειαρχών στον Δήμο, όπως και η μεταπήδηση του σημερινού Αντιπεριφερειάρχη Χίου από τον Συνδυασμό της κ. Καλογήρου στον συνδυασμό του κ. Μουτζούρη, με τον τρόπο που επέλεξε.

Από τότε: κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, η Χίος καταψήφισε ουσιαστικά την κ. Καλογήρου με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεν ο κ. Μουτζούρης συνολικά, έστω και με ασθενικότερο – τοπικά – συνδυασμό της κ. Καλογήρου…

Τις πρώτες μέρες ήταν όλα ειδυλλιακά δηλαδή Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Δήμαρχος, Βουλευτής – Υπουργός Ν.Δ. από την ίδια κομματική – ιδεολογική Παράταξη.

Για κάποιον που γνώριζε όμως: ουσιαστική και ειλικρινής επαφή Αντιπεριφερειάρχη Χίου (κ. Π. Μπουγδάνου) και Δημάρχου Χίου (κ. Στ. Κάρμαντζη) δεν υπήρξε ποτέ παρά μόνο παρουσία του Περιφερειάρχη.

Έτσι θέματα, που απαιτούσαν και απαιτούν ειλικρινή συνεργασία των δύο άνω προσώπων δεν προχώρησαν, όπως: η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας και Δήμου (που εκκρεμεί στο Γραφείο του τότε και σήμερα Προέδρου Δ.Σ. Χίου από τις 13-12-2017!!) για την προώθηση της Μελέτης για την ομαλή και ασφαλή σύνδεση Περιφερειακού και Παραλιακού δρόμου Βροντάδου και την ένταξη περισσοτέρων έργων κοινής ενέργειας και διαχείρισης που είναι απολύτως απαραίτητα και επείγοντα για τον κοινό μας τόπο: π.χ. νερό από το Σαραπειό, Αναβάθμιση Περιφερειακών δρόμων.

Αντ’ αυτού: η στήλη αμφιβάλλει αν ο Αντιπεριφερειάρχης γνωρίζει τα προηγούμενα, αφού «κλώτσησε» την ευκαιρία που του προσφέρθηκε να γνωρίζει ότι είχε θέσει σε τροχιά υλοποίησης ο προκάτοχός του – σημερινός Δήμαρχος -.

Για να τα λέμε όμως, όλα: και ο σημερινός Δήμαρχος έχει ενεργήσει το ίδιο, (διατήρηση προσώπων στη Τεχνική Υπηρεσία που ζημίωσαν τον Δήμο και το Κοινωνικό σύνολο με τις εμμονές στο λάθος), μια και η Οικονομική Επιτροπή που ελέγχεται απόλυτα από την Δημοτική Αρχή στις 3-3-2021 με την 149 Απόφασή της ενταφίασε – ελπίζεται προσωρινά – την Μελέτη Αναβάθμισης του Παραλιακού δρόμου από το Τάγμα στο Γούβι με τους σωστούς κόμβους, την σωστή διαχωριστική νησίδα, τους χώρους στάθμευσης, τον ποδηλατόδρομο, τον πεζόδρομο κ.λ.π.

Όσο: για τα όσα συνέβησαν την ημέρα της επίσκεψης της Προέδρου Δημοκρατίας στον Ανάβατο σχετικά με την ΣΗΜΑΙΑ μας, λίγη υπομονή μέχρι το επόμενο φύλλο του «Πολίτη».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ