17.3.2017 11:43

Οι αόριστες απαντήσεις για την Παθολογική

Αγαπητή εφημερίδα,

Στις 18 Φεβρουαρίου έστειλα προσωπική επιστολή στην οποία περιέγραφα  την τραγική κατάσταση που συνάντησα στην πτέρυγα της Παθολογικής Κλινικής του Σκυλίτσειου τόσο στον υπουργό και υφυπουργό Υγείας κ. Ξανθό  και  κ. Πολάκη, όσο και στους δύο βουλευτές του νομού, στην περιφ/ρχη κ. Καλογήρου, στον αντιπ/ρχη κ. Κάρμαντζη, στο δήμαρχο κ. Βουρνού και στη διοικήτρια του Σκυλίτσειου κ. Βουτιέρου. 

Διαβάζοντας  κατόπιν την ανακοίνωση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου,  την απαντητική προς εμένα επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Χίου, αξιολογώντας την αδιαφορία ορισμένων από τους υπολοίπους, την αναστάτωση στο χώρο αλλά  παρακολουθώντας και τις προχθεσινές έντονες καταγγελίες των συνδικαλιστών του ΣΕΣΝΟΧ που ανέδειξαν  την κατάσταση, η οποία είναι ακόμα χειρότερη από όσα εγώ είδα και διαπίστωσα, συνειδητοποίησα  με την εμπειρία που έχω από τη συμμετοχή μου στη διαδικασία της αντισεισμικής στήριξης των 3ου και 8ου Δημοτικών σχολείων με χρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ,  πως υπάρχουν πτυχές του θέματος που θέτουν την αναγκαία επισκευή της πτέρυγας σε μεγάλο κίνδυνο να μη γίνει ποτέ.

 Κατά πρώτον η μελέτη που ανέθεσε η κ. Βουτιέρου για την επισκευή της κλινικής σε ομάδα ιδιωτών μηχανικών με χρηματοδότηση από  ιδίους πόρους του νοσοκομείου, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει. Δεν έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της, ούτε γνωρίζουμε εάν η επιλογή αυτής της διαδικασίας από την κ. διοικήτρια έχει γίνει δεκτή από το Υπουργείο Υγείας. Γίνεται  λοιπόν φανερό πως κινδυνεύουν να χαθούν τόσο τα χρήματα της δωρεάς του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος», που δεν θα περιμένει για πάντα να τα δώσει, αλλά και η ένταξη για  χρηματοδότηση της επισκευής στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

 Κατά δεύτερον και σοβαρότερο μάλιστα, είναι γνωστό πως τα εναπομείναντα χρήματα του προγράμματος είναι πολύ λίγα, μόλις τρία εκατομμύρια, με τα οποία η περιφερειάρχης ΒΑ Αιγαίου θέλει να χρηματοδοτήσει έργα στα άλλα νησιά, άρα το μέρος των χρημάτων  που θα αποδώσει για την επισκευή της πτέρυγας δεν θα επαρκεί για να ολοκληρωθεί το έργο, ίσως μάλιστα δεν το εντάξει  καθόλου. Από την άλλη μάλλον δεν θα  είμαστε και στις προτεραιότητές της για όσους γνωρίζουν, για να τρέφουμε  ελπίδες πως θα αποδώσει όλο το ποσό  για την επισκευή  του κτιρίου της Παθολογικής.

Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως όσοι κυβερνούν τον τόπο αυτό είναι πως ο χρόνος της υπομονής και ανοχής των Χιωτών για την κατάσταση του κτιρίου της Παθολογικής, Νευρολογικής και Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σκυλίτσειου» Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου  έχει τελειώσει. Η αξιοπρέπεια του Χιώτη αρρώστου, του ιατρού, του νοσηλευτή, αλλά και όλης της Χιώτικης κοινωνίας δεν μπορεί να περιμένει. Δεν μπορούν οι κρατικοί παράγοντες να την  ευτελίζουν άλλο. Ας φροντίσουν να τους το κάνουν γνωστό επιτέλους με ευκρινή, άμεσο και δυναμικό τρόπο όλοι οι Χιώτες που έχουμε επιλέξει να είναι επικεφαλής μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ