20.9.2021 10:28

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού μας δείχνουν τον σωστό δρόμο..

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ…

Το κείμενο και η φωτογραφία που ακολουθεί τα έστειλε ένας από τους πολλούς φίλους της στήλης, ο ενεργός πολίτης Νίκος. 

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε, τα σχόλια και οι παρατηρήσεις, δικά σας. 

(Πηγή: typosthes.gr)

Τέλος για 3 φανάρια στην ανατολική Θεσσαλονίκη - Έρχονται κυκλικοί κόμβοι

Σε χρόνο ρεκόρ η κατασκευή τριών (3) κόμβων - Ο πολίτης στο επίκεντρο της Διοίκησης Τσαμασλή

Στην τελική ευθεία μπαίνει ένα έργο πνοής για τον Δήμο Θερμαϊκού, το οποίο αφορά στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, κυρίως, τους καλοκαιρινούς μήνες. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), η δημοπράτηση τριών (3) ισόπεδων κόμβων, αλλά και η έναρξη των εργασιών, αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει ο δήμος Θερμαϊκού: «Πιστός στις δεσμεύσεις του ο Δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, ήδη έχει θέσει το έργο αυτό σε προτεραιότητα με την εγγραφή του σχετικού κωδικού στον προϋπολογισμό του Δήμου και της ΠΚΜ. Αξίζει να σημειωθεί και η αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, και όλους τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι εργάστηκαν εντατικά, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών της περιοχής το συντομότερο δυνατόν.

Οι κόμβοι θα κατασκευαστούν στην Επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας και, έτσι, θα καταργηθούν δύο (2) φωτεινοί σηματοδότες, στις κάθετες οδούς Φιλίππου και Αμπελοκήπων της Περαίας και ένας (1) στην 25ης Μαρτίου των Νέων Επιβατών. Σε έναν από αυτούς θα δημιουργηθεί και υπόγεια διάβαση για την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των πεζών.

«Έργα ζωής, έργα πνοής για έναν ανθρώπινο, λειτουργικό και σύγχρονο Δήμο!!! Στόχος μας η συνέχιση του έργου αυτού με την κατάργηση και άλλων φαναριών, έως τη Νέα Μηχανιώνα», επισημαίνει ο Δήμαρχος.

Υ.Γ. 1 - Ένα έμπειρο μάτι αντιλαμβάνεται την απλή διάταξη περιορισμού της ταχύτητας εισόδου στον κυκλικό κόμβο με τη διπλή αντίθετη στροφή που προηγείται της εισόδου. Εδώ: στον τύποις κυκλικό κόμβο μετά το εργατοϋπαλληλικό κέντρο συμβαίνει το αντίθετο με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό όσων ευρίσκονται μέσα στον κυκλικό κόμβο, ο οποίος στην πράξη είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ. 

Υ.Γ. 2 - Εάν υπάρχει πολιτική βούληση από τη Δημοτική Αρχή και τις Δημοτικές Παρατάξεις, είναι δυνατή η άμεση εφαρμογή της ιδέας της Θεσσαλονίκης στο τελευταίο τμήμα του Περιφερειακού της Πόλης πριν το Τάγμα και από το Τάγμα μέχρι Γούβι. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ