27.11.2015 19:38

Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων

Κρίση, σύγκρουση κορυφής, κίνδυνος διάσπασης, εσωκομματικός πόλεμος. Αυτοί οι τίτλοι κυριάρχησαν τις τελευταίες ημέρες στην επικαιρότητα μετά τη ματαίωση των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ένα «φιάσκο» που ανέδειξε αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες και τροφοδότησε μέσα από συγκεκριμένες συμπεριφορές και καταστάσεις μια ανούσια εμφυλιοπολεμική κατάσταση.

Όμως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας διέψευσαν τις Κασσάνδρες και με τη στάση τους έστειλαν ένα σαφές μήνυμα ενότητας τόσο προς τη βάση του κόμματος αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που βιώνει πλέον τις τραγικές συνέπειες της ανεύθυνης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Απέδειξαν ότι ξέρουν να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και ότι οι προτιμήσεις τους για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ δε θα επηρεάσουν τη συλλογικότητα, την εσωκομματική δημοκρατία και την προοπτική της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Ισχυρίζονται πολλοί, που βρίσκονται εκτός των τειχών της παράταξής μας, ότι όσα έγιναν την προηγούμενη Κυριακή, αποτελούν μια μαύρη σελίδα για τη ΝΔ. Σίγουρα, αυτά τα γεγονότα δε μας έκαναν περήφανους. Τραυμάτισαν την εικόνα μας και στενοχώρησαν τους Νεοδημοκράτες. Το να χρησιμοποιούνται όμως αυτά τα γεγονότα προκειμένου να λοιδορηθεί συνολικά η παράταξή μας και η πολιτική που ακολουθήθηκε από το 2012 μέχρι και το 2014 αυτό υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Αγγίζει τα όρια της πολιτικής χυδαιότητας.

Όσο και να προσπαθούν, όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτή η παράταξη, αυτό το κόμμα και αυτοί οι βουλευτές επί δυόμιση χρόνια κράτησαν όρθια τη χώρα. Έχοντας απέναντί της μια αντιπολίτευση που κάθε ημέρα - με τις υποσχέσεις που έδινε - έκανε επίδειξη της ανευθυνότητάς της. Φθάνει στα όρια της πολιτικής χυδαιότητας γιατί αυτοί που επιχειρούν να λοιδορήσουν τη ΝΔ είναι οι ίδιοι που πριν από μερικούς μήνες κατάφεραν να μας φέρουν στα πρόθυρα της αποπομπής μας από την Ευρώπη. Είναι αυτοί που κατάφεραν να κλείσουν τις τράπεζες, και τελικά να τις οδηγήσουν στα χέρια ξένων. Είναι αυτοί που κορόιδευαν ωμά την ελληνική κοινωνία υποσχόμενοι την 13η σύνταξη και τώρα ετοιμάζουν μια πρωτοφανή λεηλασία των συντάξεων υπό τον τίτλο … «ασφαλιστική μεταρρύθμιση».

Η εκφρασμένη βούληση της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας είναι να διεξαχθούν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό. Με διαφανείς και ακέραιες διαδικασίες. Με την ανάδειξη ενός γόνιμου και ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων προέδρων. Όχι με άγονες αντιπαραθέσεις και προσωπικές επιθέσεις. Στις λίγες ημέρες που μας απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρέπει να αποφευχθούν συμπεριφορές που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των πολιτικών μας αντιπάλων. Πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Με αυτόν τον τρόπο θα περιφρουρήσουμε ακόμα περισσότερο την ενότητα του κόμματός μας και θα φέρουμε μπροστά στις κάλπες τους δεκάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες που θέλουν το κόμμα μας να γίνει και πάλι ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο θα βάλουμε ένα φρένο στην αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ που εξαπάτησε δύο φορές την ελληνική κοινή γνώμη και τώρα θέλει να υφαρπάξει και τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ