16.5.2015 10:18

Να μας πουν τι έγιναν τα άμφια και οι καταθέσεις του μακαριστού Διονυσίου

Είναι να απορεί κανείς με την εμπάθεια και την κακότητα ορισμένων ρασοφόρων, εκκλησιαστικών δηλαδή ανδρών  παντός βαθμού, οι οποίοι "εν οδώ χωρίς αιδώ", δεν χάνουν ευκαιρία για να μας αποδείξουν   πόσο  κενοί αγάπης είναι  και πως η μοναδική τους  ικανότητα  είναι μόνο το κακό.

Ο θάνατος του Γέροντος Αμβροσίου των Αγίων Πατέρων της Χίου, της ιστορικής αυτής Σκήτης που ακολουθούσε σταθερά και σθεναρά το παλαιό εορτολόγιο έπεσε το πρωί της περασμένης Πέμπτης ως κεραυνός εν αιθρία.
Ο  Γέρων Αμβρόσιος διαδέχθηκε στην Ιερά Σκήτη, οσιακές μορφές του χιακού Μοναχισμού  ως ο Όσιος Παχώμιος αλλά και ο Γέρων Θεόδουλος και ήταν γνήσιος εκφραστής και συνεχιστής μίας λαμπράς παραδόσεως Μοναχών του παλαιού ημερολογίου στη Χίο.
Ο πατήρ Αμβρόσιος  με την αιφνίδια κοίμησή του δημιούργησε ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό, δεδομένου ότι δεν υπήρχε σε αναμονή  διάδοχη κατάσταση .
Όλοι οι  Γέροντες που καθαγίασαν και λάμπρυναν την θέση του Ηγουμένου των Αγίων Πατέρων , άφησαν  πίσω τους  ως ιερή παρακαταθήκη την διατήρηση του εορτολογίου  όπως αυτό ορίζεται από τους κανόνες της πατρώας παραδόσεώς μας.
Το αυτό έπραξε και ο Αμβρόσιος και μάλιστα κατά τρόπο  αθόρυβο και ειρηνικό, χωρίς να προκαλεί  την τοπική κοινωνία ή να δημιουργεί προβλήματα με την κρατούσα Εκκλησία. Αντιθέτως του δημιουργούσαν προβλήματα οι άλλοι. οι βολεμένοι και οι  διορισμένοι παπάδες- δημόσιοι υπάλληλοι, που βλέπουν την Εκκλησία ως φιλανθρωπικό ίδρυμα και άσυλο αποκαταστάσεως και βιοπορισμού.
Η Μητρόπολη Χίου της επίσημης Εκκλησίας ευθύς μόλις πληροφορήθηκε τη εκδημία του Γέροντα Αμβροσίου, προέβη, ως μη όφειλε, σε κάποιες απαράδεκτες ενέργειες: ζήτησε δια του Πρωτοσυγκέλου του εισαγγελική εντολή για να σφραγισθεί η Μονή και να αποφευχθεί, δήθεν, το..πλιάτσικο. Ως ιδέα μπορεί να μην ήταν κακή αλλά  τους διέφυγαν τα αυτονόητα:

1. Η Σκήτη των Αγίων Πατέρων δεν είναι της αρμοδιότητος της Μητρόπολης Χίου και του Μάρκου.

 2. Οι Χιώτες χριστιανοί παλαιοημερολογίτες είναι σεβαστικοί άνθρωποι και το σίγουρο είναι οτι δεν είναι απατεώνες.

Γι αυτό ας φροντίσει πρώτα ο Μάρκος  τα του οίκου του και ας αφήσει τις Μονές του παλαιού εορτολογίου να ακολουθούν το δικό τους  δρόμο της πατρώας Παράδοσης .
Είδαμε τι κατάφεραν και στην  ιστορική Μονή του Μυρσινιδίου που ευρίσκεται πλέον σε πλήρη παρακμή και έχει  ερημώσει!
Οι Άγιοι Πατέρες δεν θα έχουν την ίδια εξέλιξη και  το ίδιο ατιμωτικό τέλος.
Γι αυτό ο Μάρκος και το επιτελείο του, καλά θα κάνουν να σταματήσουν να προβαίνουν σε κακεντρεχείς πρωτοβουλίες και πράξεις που απώτερο στόχο τους  έχουν να αναλάβουν τα ηνία της Μονής.
Η Μονή των Αγίων Πατέρων  ήταν και θα παραμείνει με το παλαιό εορτολόγιο.
Και οι άνθρωποι  που το ακολουθούν στη Χίο είναι ανιδιοτελείς Χριστιανοί και καλής πάστας άνθρωποι που σέβονται την Μονή και τα ιερά της κειμήλια ! Και θα βοηθήσουν και τη νέα αδελφότητα να προσαρμοστεί και να συνεχίσει το έργο του Γέροντα Αμβροσίου.
Και για να τελειώνουμε/μας πουν πρώτα τί έγιναν τα ιερά άμφια , τα εγκόλπια και οι Μίτρες του Μακαριστού Χίου Διονυσίου, κι ακόμη αν βρέθηκαν ή οχι τα χρήματα που είχε σε καταθέσεις στην Τράπεζα και τα οποία-- κατά δήλωση του ίδιου του Διονυσίου στα κανάλια-- ξεπερνούσαν τα 350 χιλ. ευρώ.
Και μετά ας βγουν να ενημερώσουν το χιακό λαό!
Γι αυτό ας μην ξύνουν πληγές, ούτε να λακτίζουν προς κέντρα.
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν ομιλούν για σχοινί !
Μακριά λοιπόν από την Σκήτη των Αγίων Πατέρων, η οποία θα συνεχίσει να πορεύεται με τον ίδιο τρόπο που κάνει από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεώς της, να ακολουθεί το παλαιό εορτολόγιο! Και αυτό, που ούτε και ο πολύς και ρηξικέλευθος Μητροπολίτης Χίου Παντελεήμων Φωστίνης,  μπόρεσε να αλλάξει τα χρόνια της παντοδυναμίας του   και το σεβάστηκαν όλοι οι διάδοχοί του

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ