12.2.2021 10:46

Μεταναστευτικό: Θέσεις - Αντιθέσεις - Συνθέσεις

Το τελευταίο δεκαήμερο συνέβησαν αρκετά, που αναζωπύρωσαν το Μεταναστευτικό.

Η ατυχής, αν όχι σκόπιμη επιλογή της θέσης νέας Δομής στο Θόλος από τον Υπουργό κ. Νότη Μηταράκη, ο ξεσηκωμός των μαχητικών Συκιαδιωτών, Λαγκαδούσων, Βρονταδούσων, κλπ., η Λαϊκή Συνέλευση των Καμποχωρούσων στο Χαλκειός, όπου ανέβηκαν οι τόνοι φυσιολογικά από τους ταλαιπωρημένους Καμποχωρούσους, έδωσαν έναν πρώτο τόνο και μια νέα κατεύθυνση στα πράγματα.

Στην ίδια εκδήλωση: η μεν Περιφερειακή Ενότητα απέφυγε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα, η δε Δημοτική Αρχή ανέβασε τους τόνους (κάτι που δεν έπρεπε να γίνει κατά τον γράφοντα) γιατί ούτε πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο διαθέτει, ούτε διατηρεί φιλικές σχέσεις με τις λοιπές Δημοτικές Παρατάξεις.

Η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με τις δηλώσεις του κ. Γ. Ξενάκη για Δομή 1.500 μεταναστών στο Θόλος, του κ. Γ. Κλιαμενάκη για 2.000 στον Ανδρόλακκο, ενώ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ληφθεί για 500 ως Κέντρου Υποδοχής, Ταυτοποίησης και Αναχώρησης προσθέτει ο γράφων (Κ.Υ.Τ.Α)...

Στη συνέλευση του Χαλκειούς της περασμένης Τετάρτης 3/2/21, ο Δήμαρχος ανέλαβε την υποχρέωση μέσα σε 10 ημέρες να κάνει πρόταση για συγκεκριμένη θέση στο Υπουργείο Μετανάστευσης.

Το περασμένο Σάββατο έγινε αυτοκινητοπορεία 500 περίπου αυτοκινήτων των αντιδρώντων για το Θόλος με αρχή και τέλος τη Λαγκάδα και ενδιάμεσα πλατεία, αεροδρόμιο, Περιφερειακό κλπ.

Ο γράφων: την ίδια μέρα της συνέλευσης του Χαλκειούς (3/2/21) κατέθεσα επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο, ζητώντας να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, όπως κάνω πάντα στο θέμα που γνωρίζω από 5 χρόνια πριν και το έχω δημοσιεύσει στη σελίδα 7 του «Πολίτη» της 29/1/2021.

Πέραν τούτων, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου έκρινα σκόπιμο να επισκεφθώ για πολλοστή φορά τη θέση που είχαμε από κοινού προτείνει με τον σημερινό Δήμαρχο στη θέση Μαραδόβουνο, ένα χιλιόμετρο μετά το 18ο Χίου – Βολισσού προς Ανάβατο.

Απ’ ότι είδα τα πράγματα διατηρούνται όπως ήταν και τότε.

Πήγα και μέχρι τον Ανδρόλακκο -ιδιωτική περιοχή- όπου υπάρχει μια μεγάλη στάνη σε πολύ μικρή έκταση και σε επαφή με δάσος, ζητήματα που δεν επιτρέπουν την επιλογή της θέσης , γιατί αν πάρει φωτιά το δάσος θα καεί η μισή Χίος, τουλάχιστον.

Θεωρώ ότι: παρά τις πιέσεις του Υπουργού για υπόδειξη θέσης για 1.500 μετανάστες και την αυτοδέσμευση του Δημάρχου για σύντομη αναγγελία, αν θέλουμε να δοθεί πραγματικά λύση και να μην καεί η συζήτηση που θα γίνει, πρέπει να συμμετέχουν στη σύσκεψη οι επικεφαλής των συνδυασμών του Δήμου, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Βουλευτές - Υπουργός και οι Αναπληρωτές τους, οι παραγωγικοί φορείς: Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, Ξενοδόχοι κλπ., όπως και οι Υπηρεσιακοί Παράγοντες που ασχολούνται με το θέμα και γνωρίζουν, για να αποπροσωποποιηθούν οι αντιθέσεις και να υπερισχύσει εκτός από την κοινή λογική και μια νέα σύγχρονη τοπική και εθνική προσέγγιση που θα διασφαλίσει τα νησιά, την Ελλάδα και την Ευρώπη από την συνέχιση της εργαλειοποίησης του προβλήματος από τη γειτονική Κυβέρνηση.

Σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπω ότι: από τη μία εμείς θα συνεχίσουμε να σπαρασσόμαστε, η Ευρώπη θα συνεχίσει να μας διατηρεί ως επικίνδυνες φυλακές ψυχών, ο Υπουργός και ο Πρωθυπουργός θα αδιαφορούν κατ’ ουσίαν για τη λύση του προβλήματος αμειβόμενοι ωστόσο σημαντικά, όπως και οι συνάδελφοί τους και έχοντες 40.000€ αφορολόγητο το χρόνο, η δε πατρίδα συνολικά και τα νησιά περισσότερο θα γκριζάρουν εθνικά, συνυπολογιζόμενου του θρησκεύματος που «συμπτωματικά» έχουν οι αφικνούμενοι.

Τώρα είναι η ευκαιρία να φερθούν εθνικά ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Μετανάστευσης, οι λοιποί Υπουργοί, η Βουλή και η Ευρωβουλή συνολικά για να μπει ένα φρένο στην Τουρκική Κυβέρνηση με την επιβολή ποινής (Penalty) για κάθε παράνομα εισερχόμενο ύψους 20.000€ που θα αφαιρείται απ’ ότι συνολικά συμφωνηθεί να δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία και:

Το ποσό αυτό να αποδίδεται αναλογικά στα νησιά του Αιγαίου που σηκώνουν το βάρος του Μεταναστευτικού, για να αναβαθμίσουν τις Υποδομές τους και να ξανασχεδιάσουν σωστότερα το μέλλον τους.

Υπάρχει καμία αντίρρηση;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ