19.11.2021 11:39

Μεταναστευτικό: Στερνή μου γνώση να σ’ είχα τότε

Ποτέ δεν είναι αργά για το 18 και ΜΟΝΟ συνολικά 500 άτομα

Περί τον Οκτώβριο 2017: ο τότε Αντιπεριφερειάρχης Χίου και σημερινός Δήμαρχος κ. Στ. Κάρμαντζης, προσκλήθηκε να παραστεί σε Λαϊκή Συνέλευση στο Πιτυός, που οργανώθηκε για τη βούληση και τον σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Χίου να κατασκευασθεί στο 18ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού και 1 χλμ. προς Ανάβατο, κλειστή δομή 500 ατόμων διαχωρισμένη κατά φύλο, ηλικίες, εθνότητες κ.λ.π. διαθέτουσα χώρους διαμονής, άθλησης, υγειονομικής φροντίδας κ.λ.π.

Λόγω κωλύματος: (ημέρα τιμής και μνήμης στους πεσόντες στον Κεντρικό Λιμένα Χίου του πλοίου WIRIL το 1944) – η αναθηματική πλάκα στο Τελωνείο Χίου - και παράστασης του Αντιπεριφερειάρχη, τον αντικατέστησα, ως ειδικός σύμβουλος που είχα χειριστεί το θέμα από τις αρχές του 2016 οπότε ανέλαβα καθήκοντα χωρίς αμοιβή.

Για το Μεταναστευτικό, είχαμε πραγματοποιήσει μέχρι τότε: (6) έξι συσκέψεις, με τελευταία το καλοκαίρι του 2017 οπότε είχαν συμφωνήσει για την άνω θέση οι δύο Βουλευτές, ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης σε κείμενο που συνέταξα και συνυπέγραψαν, το οποίο πολύ αργότερα διοχετεύτηκε στον Τύπο από τον κ. Μηταράκη…

Στην Λαϊκή Συνέλευση: παρίσταντο (3) τρεις Αντιδήμαρχοι, (2) δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. (Μ. Φυτούσης – Β. Μυριαγκός), ο Πρόεδρος Αναβάτου Γ. Φιστές και ο Πρόεδρος Βολισσού κ. Μαδιανός.

Τότε υπήρχε ακόμη: η Σούδα και ήταν πρόσφατη η κλοπή και χρήση ρουκετών από Μετανάστες από το έναντι κατάστημα Πάγκαλου και χρήση τους στην περιοχή.

Όταν ανέφερα ότι: είχε προηγηθεί η πιο πάνω συμφωνία των (4) τεσσάρων θεσμικών προσώπων, οι (3) τρεις Αντιδήμαρχοι της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής την αντέκρουσαν, το ίδιο και οι παριστάμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του κ. Λαμπρινούδη.

Πέραν τούτων: εκφράστηκαν αρνητικά ο Γ. Φιστές κάτοικος στην έναντι περιοχή της Σούδας, μια κυρία κάτοικος της ίδιας περιοχής με καταγωγή από το Πιτυός, ο Πρόεδρος της Βολισσού και ένας βοσκός της περιοχής που ενδιεφέρετο για την βόσκηση των ζώων του…

Ειδικότερα: ο Γ. Φιστές ρώτησε ποιο νερό θα χρησιμοποιεί ο καταυλισμός και έλαβε την απάντηση από την Λιμνοδεξαμενή Σαραπειού, που διαθέτει μελέτες και θα επιταχύνετο η κατασκευή της με χρησιμότητα για τους Δημότες από τα Καρδάμυλα μέχρι την Καλλιμασιά και παροχή του ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ από τις πηγές ΝΑΓΟΥ – ΡΙΝΑΣ – ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ.

Ο καταυλισμός: θα διέθετε τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό των Λυμάτων και το εξερχόμενο νερό θα επότιζε τα νέα δάση που θα εδημιουργούντο, τα δε κτίσματα θα ήταν ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ για να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσμενείς συνθήκες της περιοχής, μια και δεν υπάρχουν ακατάλληλες περιοχές, αλλά ακατάλληλες κατασκευές…

Την περιοχή: για την οποία είχα συναντήσει τον Γιώργο Χαλάτση, που είχε εκφράσει προβληματισμό για υπάρχουσες διελεύσεις (μονοπάτια) που θα μετετίθεντο, όπως και τον Μάρκο Σκούφαλο με τον οποίο επί πλέον είχα συζητήσει και για την αναβάθμιση του παραλιακού δρόμου από Τάγμα σε Γούβι, με ικανοποιητικό βαθμό συνεννόησης, θέση μας που παραμένει η ίδια μέχρι σήμερα.

Να σημειωθεί ότι: η περιοχή που θα κατελαμβάνετο ήτο κατά τα 2/3 κρατική και 1/3 δημοτικό ως ανήκουσα στην πρώην Κοινότητα Πιτυούς.

Την άνω θέση είχαν επισκεφθεί: από (1) μια φορά – τότε - ο Αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Μηταράκης - Βουλευτής Χίου, Υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εγώ περισσότερες από (30) τριάντα φορές (μαζί με άλλες περιοχές) προκειμένου να την γνωρίσω και να την μελετήσω.

Πέραν τούτου: είχαμε παραστεί σε Δημοτικά Συμβούλια (με τον τότε Αντιπεριφερειάρχη και σημερινό Δήμαρχο) στα οποία τοποθετηθήκαμε – έκαστος – πάνω στην πρότασή μας.

Αργότερα: σε Δημοτικό Συμβούλιο προ του τέλους του 2019 με το ίδιο θέμα, προσήλθα ως Δημότης – διότι είχε λήξει η θητεία μου - και κατέθεσα την ΙΔΙΑ πρόταση (για 500 συνολικά άτομα κ.λ.π.) η οποία και ενσωματώθηκε στην Δημοτική Απόφαση που ελήφθη, με την οποία έχουν συνταχθεί – μέχρι σήμερα – η Δημοτική Αρχή και ΟΛΕΣ οι Δημοτικές Παρατάξεις.

Όπως όμως: εξελίχθηκαν και εξελίσσονται τα πράγματα σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, της υπόλοιπης Πατρίδας και της Ευρώπης συνολικά, ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης (και του κ. Μηταράκη) είναι – τολμώ να αναφέρω – ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΣ και ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ, γιατί πέραν της ακατάλληλης θέσης στο Θόλος (που προσφέρεται για την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, το Ναυτιλιακό Κέντρο Παγκόσμιας Ακτινοβολίας), αποδέχεται κατ’ ουσία την εργαλειοποίηση – αντί να την καταγγείλει στο Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου – από την Κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, η οποία προσελκύει Μουσουλμάνους κατά το πλείστον μετανάστες από όλο τον κόσμο, για να αποσταθεροποιήσει την χώρα και να δημιουργήσει Μουσουλμανικούς θύλακες αρχικά και Μουσουλμανικές μειονότητες τελικά, με τα χαρτιά παραμονής (που ισχύουν μόνο για την Ελλάδα) που τους χορηγούμε…

Αν η Κυβέρνηση και ο κ. Μηταράκης νομίζουν ότι: βρήκαν την κότα με τα χρυσά αυγά και αναθέτουν εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 160 εκατομμυρίων Ευρώ (!!!) με έκπτωση 7% (!!!) μεταξύ ΜΟΝΟ (3) τριών … προσκληθεισών εταιρειών και θα διορίσουν ολίγες εκατοντάδες συνοριοφύλακες και λίγες δεκάδες Νομικούς με ανταπόδοση την ψήφο τους, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Τα χωριά που «παρήλασαν», με σοβαρή μαχητική διάθεση στις 11 Νοεμβρίου και οι χιλιάδες λοιποί συμπολίτες που συμπαρίστανται και θα φανούν στο «πεδίο» της μάχης, δηλ. στις εκλογές (όπως λέει και ο κ. Τσαβούσογλου) θα δώσουν ηχηρή απάντηση.

Προσωπική άποψη είναι, ότι: η Κυβέρνηση και ο κ. Μηταράκης μπλοφάρουν και μετρούν αντιδράσεις.

Εξάλλου: οι Σαμιώτες που τους εμφανίζουν ικανοποιημένους, ας «φιλοξενήσουν» τους λίγους – πια – Μετανάστες λόγω της ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ από τις Υπηρεσίες του Κράτους

Το τελευταίο: το πιστώνεται θετικά ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Πέραν τούτων: απαιτείται η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης του νησιού λόγω των απειλών που δεχόμαστε από την Κυβέρνηση της … Μικράς Ασίας που ανέδειξε και τίμησε από κάθε πλευρά ο Ελληνισμός των προγόνων του κ. Ερντογάν τα κόκκαλα των οποίων τρίζουν, από τις ακατανόμαστες συμπεριφορές και πράξεις του επιγόνου τους, που θα βλάψουν στο τέλος την Κυβέρνησή του και τον ίδιο.

Γι’ αυτό: πρέπει να αξιοποιηθούν το Αεροδρόμιο των Ολύμπων, τα Λιμάνια Μεστών και Χίου και οποιοσδήποτε άλλος διαθέσιμος χώρος που θα ενδυναμώσει την αμυντική ισχύ, αποτροπή και ασφάλεια των ανατολικών συνόρων της πατρίδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εμπρός κ. Μητσοτάκη: συμπεριφερθείτε στα νησιά μας όπως στην …. ΚΡΗΤΗ και: προωθήστε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων των Η.Π.Α. που προεδρεύει ο Γερουσιαστής Ρ. Μενέντες και στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση του κ. Μακρόν, την ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΧΙΩΤΩΝ ΩΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, (για να σταματήσουν οι απέναντι να ψεύδονται και να μας κουνούν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ το δάκτυλο).

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ